Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


011.TTTTTTT

Κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Γερασίμου του νέου Ασκητού, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, βρέθηκε στην γενέτειρα του Αγίου, στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, αλλά και στο Ι. Ησυχαστήριο που τιμάται στο όνομά Του στο Λουτράκι. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016, το απόγευμα τέλεσε Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχ. Αγ. Γερασίμου Λουτρακίου.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, οι Διάκονοί του και ο εξ Αθηνών συνταξιούχος Κληρικός και Εκπαιδευτικός π. Ελευθέριος Χαβάτζας ο οποίος όταν δύναται εξυπηρετεί λειτουργικώς το Ι. Ησυχαστήριο και ο οποίος με την άδεια του Σεβασμιωτάτου κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στον ασκητικό βίο του Αγ. Γερασίμου. Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τον π. Ελευθέριο για την διακονία του λόγου, ευχήθηκε στην Γερόντισσα και στην Ι. Αδελφότητα όπως ο Άγιος τις εμπνέει στην ασκητικότητα του βίου τους και η χαρά του Χριστού να πλημμυρίζει τις καρδιές τους στον Μοναχικό τους «δόλιχο», ενώ δεν παρέλειψε ευχηθεί και στην Γερόντισσα και την Ι. Αδελφότητα της Ι. Μονής Θεομήτορος που παρέστησαν συμπροσευχόμενες.

002.TTTTTTTT
Την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Συνοικία των Άνω Τρικάλων και στον εκεί Ι. Προσκυνηματικό Ναό του Αγ. Γερασίμου και τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους Αιδεσ/τους π. Κων/νο Γεωργίου, π. Αλέξανδρο Κόκοτο-Σισμάνη και τον υπεύθυνο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Γκουρβέλο.
Στην Θ. Λειτουργία παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος. Την διακονία του λόγου παρεχώρησε ευγενώς στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος πρόθυμα καθ’ όλο το διάστημα του Δεκαπενταυγούστου συνόδευσε τον Ποιμενάρχη μας στην περιοδεία του στους επ’ ονόματι της Θεοτόκου τιμώμενους Ι. Ναούς και Ι. Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας. Ο κ. Καθηγητής στον λόγο του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας τονίζοντας ότι στην Βασιλεία των ουρανών θα εισέλθουν οι πτωχεύοντες, δηλαδή αυτοί οι οποίοι ασκούνται εκουσίως, όπως ο Άγιος Γεράσιμος ο νέος Ασκητής. Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας και την Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ι. Ναού αλλά και στην οικία Του, το «Αρχοντικό των Νοταράδων», ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νικολαΐδη, τόνισε ότι σήμερα οι άνθρωποι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τον πλούτο που μας έχει δώσει ο Θεός ακριβώς γιατί μας έχει καταλάβει το πνεύμα του καταναλωτισμού και της πλεονεξίας και όχι το πνεύμα της ασκήσεως και της οικονομίας, ενώ στην συνέχεια τέλεσε επιμνημόσυνο Τρισάγιο στους προκατόχους του, κυρό Γεράσιμο Γαρδέλη και πρώτο κτήτορα του Ι. Ναού του Απ. Παύλου Κορίνθου, για την επέτειο των ονομαστηρίων του, και κυρό Παντελεήμονα Καρανικόλα, κτήτορα του Ι. Προσκυνήματος Αγ. Γερασίμου στα Τρίκαλα, ο οποίος κατά την ημέρα αυτή συμπλήρωσε δέκα χρόνια από την εις Κύριον Εκδημία του και ευχήθηκε να έχουμε την ευχή τους καθώς πολλά προσέφεραν στην Τοπική μας Εκκλησία.         
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ