Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ

.


Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ
ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ


Με την συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών τελέσθηκε  και φέτος η ιερά πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος και Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος, αμφότεροι προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ.Καλλινίκου προσευχήθηκαν ικετευτικώς μπροστά  στην θαυματουργή ιερά της εικόνα. Ανήμερα της εορτής, προέστη της ιεράς πανηγύρεως και της ευχαριστιακής συνάξεως  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος  μίλησε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ονομάζεται Πύλη, θύρα αλλά και θεία Είσοδος των σωζομένων και ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο κ.Καλλίνικο για την πλούσια αγάπη του και για το ότι με την πρόσκλησή του τους έδωσε την μεγάλη ευκαιρία να σταθούν ικετευτικά και γονυπετείς να  προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη αγία εικόνα της Εκατονταπυλιανής.
Ευχήθηκε δε η Παναγία η Εκατονταπυλιανή να φυλάσσει και να προστατεύει όλους  τους ανθρώπους και την ένδοξη πατρίδα μας! Στην συνέχεια εξήλθε με τιμές και με την συνοδεία των αρχών και του ιερού κλήρου η ιερά εικόνα λιτανευτικά κατά μήκος της παραλίας, όπου εψάλησαν.   δεήσεις και παρακλήσεις καθ’ όλη την διάρκειά της. Μετά το πέρας της ιεράς πανηγύρεως οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες ανήλθαν στι Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Θαψανά, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του ηγιασμένου Γέροντος, Οσίου πατρός Φιλοθέου του Ζερβάκου και ευχήθηκαν εορτίως στην Σεβαστή Γερόντισσα και τις αδελφές της Μοναστικής κυψέλης.