Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας για τους ομογενείς.


056 
Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η φετινή εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών μας, που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου 2016 στον περίβολο του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, ενώ εκπροσωπήθηκαν δεκάδες ομογενειακοί σύλλογοι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τους απόδημους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ιωάννης Προφύρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος εκφράζοντας αρχικά τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους ομογενείς, για την έμπρακτη και συνεπή αγάπη και στήριξη την οποία επιδεικνύουν την κρίσιμη αυτή περίοδο προς τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση της πολύτιμης προσφοράς τους γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση. Επίσης ευχήθηκε να συνεχίσουν να προοδεύουν με οδηγό τους την Ορθόδοξη πίστη, κάνοντας υπερήφανους και όλους τους Έλληνες που τους καμαρώνουν από την Πατρίδα. Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ζαχαρία Καρούνη, τον υποδιευθυντή, τους καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, που αφιλοκερδώς ομόρφυναν την εκδήλωση με το μουσικό τους πρόγραμμα, καθώς και τον Διευθυντή, τα μέλη του Δ.Σ του Ασύλου Ανιάτων και τις πολλές εθελόντριες κυρίες που βοήθησαν στη διοργάνωση της βραδιάς.
Εκ μέρους των ομογενών μίλησε ο κ. Θεόδωρος Περδικόγιαννης, ο οποίος κατάγεται από τη Δαιμονιά. Αρχικά ευχαρίστησε για την ευγενική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα και το πλούσιο έργο του σεπτού Ποιμενάρχη μας υπογραμμίζοντας την βαθιά πνευματική σχέση που έχει «κτιστεί» μεταξύ αυτού και του ομογενειακού Ελληνισμού. Στη συνέχεια μίλησε για την αξία της προσφοράς και στην ψυχική ευφορία που αντλεί ο κάθε Χριστιανός από αυτή. Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι οι απόδημοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Πατρίδας με την ελπίδα να καταφέρει σύντομα να ορθοποδήσει.
Ακολούθησε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα από τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας κ. Ζαχαρία Καρούνη και τους συνεργάτες του. Ο κ. Καρούνης πριν την έναρξη του προγράμματος ευχαρίστησε συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο για τη στήριξη και την καθοδήγηση που του παρέχει από την παιδική του ηλικία. Στον επίλογο της βραδιάς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προσέφερε ως ευλογία σε κάθε ομογενή ένα αναμνηστικό δώρο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και τέως Δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος.
010005 007 001 014 026 022 045 047 050040 067 073 074