Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εκδηλώσεις για την θυσία των Σουλιωτών στην Ι. Μονή του Σέλτσου.

Στην ιστορική Μονή του Σέλτσου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά και των  εκδηλώσεων για την ηρωική πτώση των Σουλιωτών. Εξόχως πανηγυρικές ήταν οι φετινές εκδηλώσεις, διότι τις ελάμπρυνε με την παρουσία του, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το πρωί στο Καθολικό  της Μονής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στη συνέχεια, παρόντος του Ανωτάτου Άρχοντα της πατρίδος μας, εψάλλη Δοξολογία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καλωσόρισε και εξ` ονόματος του προεξάρχοντος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η παρουσία του προέδρου αποτελεί ένα ωφελούμενο μνημόσυνο στην ιστορία. Ευχήθηκε, ο Θεός να του δίνει δύναμη και κουράγιο για να ολοκληρώσει με επιτυχία την υψηλή διακονία, αποστολή και προσφορά του, για το καλό της φιλτάτης μας πατρίδας.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στο βάραθρο «Πέτακα», όπου έπεσαν «σαν άλλο Ζάλογγο» οι Σουλιώτες, αρνούμενοι να ζήσουν υπό τον τουρκικό ζυγό, καθώς και στο Μνημείο που κοσμεί το περίβολο της Μονής. Αμέσως μετά την τελετή ανακηρύξεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ως επιτίμου Δημότη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, ο Πρόεδρος συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν, κάλεσε όλους να προασπισθούν την Ελευθερία και την Δημοκρατία. Τόνισε ότι η Ελευθερία ποτέ δεν ήταν δεδομένη και η προάσπιση της αποτελεί εθνικό χρέος για το καλό της Ανθρωπότητας, κυρίως για την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια που η Ελευθερία τελεί σήμερα «πολλαπλώς εν κινδύνω». Αναφέρθηκε σε ένα δίδαγμα το οποίο θα είναι δείκτης στην αποστολή του, «Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων ή θα υπερασπισθεί, δίχως ίχνος συμβιβασμού, την Ελευθερία ή δεν πρόκειται ν’ αρθεί στο επιβαλλόμενο ύψος των περιστάσεων, τόσο ως κληρονόμος της αρχαίας παρακαταθήκης του, όσο και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και ισότιμος Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να είσθε βέβαιοι ότι το δίδαγμα αυτό θα είναι δείκτης πορείας κατά την επιτέλεση της αποστολής μου».
Στις εκδηλώσεις μνήμης, εκτός του Προέδρου, παρευρέθησαν η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος και βουλευτής του Νομού κα. Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι Βουλευτές του Νομού κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτης, λοιποί άρχοντες του Νομού και πλήθος πιστού λαού.