Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.

Τον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου αλλά και το Ενετικό κτήριο που χρήζούν επισκευής και συντήρησης καθώς κινδυνεύουν από κατάρρευση, επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Αργολίδας  Γιάννης Μανιάτης.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕ:
"Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, η Μητρόπολη του Αγ. Γεωργίου που κτίστηκε το 1540, που υποδέχτηκε το 1833 τον Όθωνα, εκεί όπου έγιναν οι κηδείες του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Δημ. Yψηλάντη που ενταφιάστηκε στο νάρθηκα του Ναού, και του Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, στον ίδιο ναό όπου και η περίφημη παράσταση του Mυστικού Δείπνου, αντίγραφο της διάσημης σύνθεσης του Λεονάρντο ντα Bίντσι, όλα αυτά κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση. Το διπλανό διώροφο ενετικό κτίριο, που το 1824 στέγασε το Yπουργείο Παιδείας, έχει αφεθεί στην τύχη του...Ο Άγ. Νικόλαος, βασιλική με επίπεδη οροφή (η γνωστή ουρανία), κτίσμα του 1836 με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1848, του αγιογράφου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Ιωάν. Δημάδη, χρειάζεται επιτάχυνση των εργασιών συντήρησης. Οι τοπικοί φορείς (Εκκλησία, Περιφέρεια, Δήμος, Αρχαιολογία) κάνουν ό,τι μπορούν. Οι δυνάμεις τους, όμως, δεν φτάνουν.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απαιτείται το πραγματικό ενδιαφέρον του Υπ. Πολιτισμού σε χρηματοδότηση."