Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ευχαριστήριο προέδρου Τ.Κ. Αγ. Θωμά Σωτήρη Κοκόση.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά Σωτήρης Κοκόσης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, που με τη συνδρομή τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το νεότευκτο ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη περιοχή της Αγίας Τριάδος.
Με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Γ. Κοκόση ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανέγερσης τον περασμένο Απρίλιο και ήδη σήμερα βρίσκεται στη φάση της εσωτερικής αγιογράφησης από τον Παρασκευά Λεβαντή.
-------------------------------------------------------------------
Η συχωριανή μας φιλόλογος Ευτυχία Σύρμα σε μια καταγραφή της το έτος 1968 αναφέρει τα κάτωθι:
To 1966 ένας γέρος πήγαινε να κάνει ξύλα. Καθώς βάδιζε, παρουσιάζεται μέσα από ένα σκίνο (θάμνο) ένας άγνωστος άνθρωπος μέχρι τη μέση και πάλι εξαφανίστηκε.
Τούτο έγινε πολλές φορές μέσα σε λίγες στιγμές.
Ο άνθρωπος αυτός δεν μιλούσε, ήταν πολύ ήρεμος και έμοιαζε να παρακαλεί τον γέροντα ο οποίος τρομαγμένος επέστρεψε στο χωριό άλαλος, χλωμός και άρρωστος.
Αφού συνήλθε διηγήθηκε το περιστατικό. Μερικοί συγχωριανοί έσκαψαν στο σημείο που τους υπέδειξε και παραξενεύτηκαν βρίσκοντας εκεί θεμέλια εκκλησίας.
Υπέθεσαν ότι η εκκλησία αυτή υπήρξε επί Τουρκοκρατίας και ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Άντώνιο.
Όλοι τότε πίστεψαν ότι ο Άγος θέλει να ξαναχτιστεί η εκκλησία του.