Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.




ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
26 καί 27 Ιουλίου 2016
Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού της πόλεως Ρεθύμνης, του οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και αποκατάσταση, αφού αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγρασίας, κυρίως λόγω της εισροής ομβρίων υδάτων κατά την περίοδο του χειμώνα.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, το εσπέρας της 26ης Ιουλίου, και του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί της 27ης Ιουλίου 2016, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους προσκυνητές, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπός μας τους ευχαρίστησε για την παρουσία, την συμπροσευχή και την συλλειτουργία τους, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Επισκοπείου και αναφερόμενος με αγαθούς λόγους στην μνήμη των κτιτόρων του, του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου και της μακαριστής δωρήτριας Αντιγόνης Χομπίτη. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν «ελεήμονα καρδίαν», όπως ο Άγιος Παντελεήμων, δηλαδή καρδιά γεμάτη αγάπη, την οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει προς τον συνάνθρωπο με μύριους τρόπους, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας τέλεσε τις χειροθεσίες τριών Κληρικών. Του Αιδεσ. Εμμανουήλ Καμαρίτη ως Πρωτοπρεσβυτέρου, και των Αιδεσ. Ευαγγέλου Ζαφειρόπουλου και Εμμανουήλ Πολυχρονάκη ως Οικονόμων της Μητροπόλεώς μας.
Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.
Μετά τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεξιώθηκε όλους τους προσκυνητές στους χώρους του Επισκοπείου.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.