Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Την παραμονή της εορτής, 25 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας, Πανηγυρικός, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολυκάρπου και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. κ. Ιεροθέου. 
Πριν την απόλυση του Μεγάλου Εσπερινού σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς την κεντρική πλατεία της πόλης (Πλατεία Φαρμάκη) όπου τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικουμενικότητα της ορθοδοξίας και των Αγίων της πίστεως μας καθώς και στις πλούσιες πνευματικές εμπειρίες που αποκόμισε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική. Επίσης  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο για την παρουσία τους στην Ιερά Πανήγυρη, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για την ευλογία που παρέσχε στο Θεοφιλέστατο να συμμετάσχει στον εορτασμό της ενορίας Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Μετά το πέρας της ομιλίας συνεχίστηκε η πάνδημος Ιερά Λιτανεία στους δρόμους της πόλεως. 

Ανήμερα της εορτής, 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεφιλέστατος αναφέρθηκε στη χριστιανική ανατροφή που έλαβε η Αγία Παρασκευή από τους ευσεβείς γονείς της Αγάθωνα και Πολιτεία, στην κατά Θεόν και κατά κόσμο μόρφωσή της, στην διάθεση της μεγάλης πατρικής της περιουσίας εις τους πτωχούς, στον πνευματικό προσανατολισμό της προς τον ουρανό και τέλος στη μαρτυρία της και το μαρτύριό της.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο για την πρόσκληση που του απηύθυνε. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Θεοφιλεστάτου προς τον Σεβασμιώτατο : " Ποιμαίνετε μία μικρή μεν Μητρόπολη από πλευράς πληθυσμού αλλά μεγάλη και γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από τα δεκάδες αγιοπατερικά συγγράμματά σας και τη σοφία των κηρυγμάτων σας.".