Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου ενίσχυσε τις πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας.

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2016



Ο σημαίνων ρόλος της πολύτεκνης οικογένειας υπογραμμίστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ξενία, όπου τιμήθηκαν εκατό περίπου αριστούχοι μαθητές, εισαχθέντες σε διάφορες Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και νέες πολύτεκνες οικογένειες. Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκε ο γέροντας Εφραίμ, ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος ανακηρύχθηκε μέγας ευεργέτης της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ουσιαστική στήριξη που παρέχει στο Σύλλογο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο γέροντας Εφραίμ τόνισε ότι πολλές πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής μας επισκέπτονται τακτικά το Αγιο Ορος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πρέπει ο καθένας από την πλευρά του να στηρίξει τους πολύτεκνους, προκειμένου να δοθεί λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Παράλληλα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου σημείωσε ότι πρέπει να βοηθηθεί η χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και να αναβαθμιστεί με τη βοήθεια όλων μας, για να κατορθώσουμε να προχωρήσουμε, διότι η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς. Ο ίδιος παρατήρησε ότι «ο Ελληνισμός υποτονεί αν δεν λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα» και κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία τείνει ευήκοον ους.
Η πρόεδρος των πολυτέκνων Τάνια Πράπα, ανέφερε από την πλευρά της ότι τα αιτήματα των πολυτέκνων προς την πολιτεία παραμένουν, ενώ πρόσθεσε ότι η εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, διοργανώθηκε προς τιμή της πολύτεκνης οικογένειας, των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και των παιδιών που εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις στρατιωτικές σχολές.
Η κ. Πράπα σημείωσε, παράλληλα, την ανάγκη ενίσχυσης των νέων γονέων προκειμένου να αυξηθούν οι πολύτεκνες οικογένειες στην περιοχή μας και να ανανεωθούν, καθώς οι περισσότεροι πολύτεκνοι γονείς είναι άνω των 60 ετών, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι η Εκκλησία είναι δίπλα στο Σύλλογο και τους πολύτεκνους γονείς.