Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_5349.JPG
 
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016 η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κερκύρας στο Πνευματικό Κέντρο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος παρουσίασιασε συνοπτικά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολις στα πλαίσια των  εορτασμών   της συμπλήρωσης 300 ετών από το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και  τη διάσωση της νήσου από τους Οθωμανούς το 1716.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

1.                            Από 1ης εως 16ης Αυγούστου 2016 έκθεση φωτογραφίας με θέμα την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στην ζωή της Κέρκυρας, με φωτογραφίες του γνωστού καλλιτέχνη – φωτογράφου κ. Δημητρίου Ταλιάνη.
2.                            Το βράδυ της Τετάρτης 3 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 μπροστά από το ναό της Παναγίας των Ξένων θα γίνει συναυλία της χορωδίας της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως “Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ” με ύμνους προς τιμήν του Αγίου και προβολή ντοκυμαντέρ.
3.                            Το βράδυ της Κυριακής 7 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στο Παλαιό Φρούριο, δίπλα από το ναό του Αγίου Γεωργίου, θα γίνει συναυλία του παγκοσμίου φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει, εκτός από τη θαυμάσια μουσική του και ειδική σύνθεση εμπνευσμένη από το θαύμα του Αγίου μας. Τον Σταμάτη Σπανουδάκη θα πλαισιώσει η Χορωδία Κέρκυρας, τόσο με το ανδρικό, όσο και με το παιδικό της τμήμα, αλλά και η Φιλαρμονική ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
4.                            Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 και ώρα 10:00 θα γίνει στο Λιστόν η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων.
5.                            Το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:30 θα χτυπήσουν πανηγυρικά όλες οι καμπάνες των Ενοριών και των Ιερών Μονών, σε συμβολική ανάμνηση του θαύματος.
6.                            Το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2016 και ώρα 09:00 θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου
7.                            Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 θα γίνει το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.
8.                            Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 18:00 θα γίνει η Ακολουθία των Μπασμάτων κατά την κερκυραϊκή παράδοση.
Ακόμη στην Ιερατική Σύναξη συζητήθηκαν θέματα  που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας και οργάνωσης των Ενοριών, του ευπρεπισμού των Ιερών Ναών, καθώς επίσης και ενημέρωση από την  κοινωνική λειτουργό της Ιεράς Μητροπόλεως κα Μαρία Ντόνγκα, η οποία παρουσίασε στους πατέρες τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, εκ μέρους της Τοπικής Εκκλησίας.
 
IMG_5348.JPG
                                                                                                               
 
IMG_5352.JPG
 
IMG_5350.JPG
 
IMG_5354.JPG