Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσιάσε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής την δραματοποιημένη παράσταση «Η Άλωση της Πόλης και η πνευματική επιβίωση του Ελληνισμού». Πρόκειται για το μονόλογο μιας βενετσιάνας πριγκήπισσας που θαυμάζει τον βυζαντινό πολιτισμό, μία τραγωδία που ζωντανεύει τα γεγονότα της πολιορκίας, της άμυνας και της πτώσης της Πόλεως, και μια σύντομη περιδιάβαση στους επόμενους δύσκολους αιώνες των ηρώων και των νεομαρτύρων συνθέτουν το περιεχόμενό της.
 Επίσης, ακούστηκαν τραγούδια για την Πόλη και τον Ελληνισμό, καθώς και βυζαντινοί ύμνοι. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελήμων ανεφέρθη στη θλιβερή επέτειο και προέτρεψε το ακροατήριο να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη και να δέεται προσευχητικώς υπέρ των πατέρων και αδελφών των προασπιστών της πίστεως και της πατρίδος, ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές που εργλαστηκαν και παρουσάσαν κατά άψογο τρόπο.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.