Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.


001
Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι ήθελαν να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Επίκαιρα μίλησε στο εκκλησίασμα ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην μορφή του Ιωσήφ από Αριμαθαίας, ο οποίος τις δύσκολες ώρες του μαρτυρίου του Θεανθρώπου βρήκε το θάρρος να ζητήσει την άδεια για την αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του Ιησού από τον Σταυρό προκειμένου να το προετοιμάσει για τον ενταφιασμό στον παραχωρούμενο, από τον ίδιο τον Ιωσήφ, λαξευτό τάφο.
002 003 004 005 008 010 013 016 018 020 026 029 033 035 042 050 054