Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια στη βυζαντινή Καστοριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού Αρχιμ. Στεφάνου και Πρωτ. Φωτίου και των Διακόνων Ιακώβου, Γεωργίου και Αγαθονίκου, καθώς και πλήθους πιστών οι οποίοι κατέκλυσαν τον καταστόλιστο Καθεδρικό Ναό της πόλεως της Καστοριάς για να λάβουν τη χάρη και το φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στη συνέχεια, εν πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς την περιοχή «Σταυρός» για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα νερά λίμνης της Καστοριάς και αρκετοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.
Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούμε να δούμε το φως του προσώπου του Χριστού και καλωσόρισε όσους επισκέφτηκαν την πόλη της Καστοριάς, την πόλη που σημαίνει βυζάντιο, που σημαίνει παράδοση, που σημαίνει λατρεία.
Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μετέβη στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, όπου έγινε κι εκεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.