Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος παρασημοφόρησε τον Δούκα της Βαυαρίας Φραγκίσκο.


επιμέλεια: για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας Μάκης Αδαμόπουλος

Σε πανηγυρική εκδήλωση στις 23 Νοεμβρίου 2015 στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε την ΑΒΥ τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

Προ διετίας εόρτασε ο Δούκας της Βαυαρίας τα 80 γενέθλιά του και παρακάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων, να καταθέσουν χρήματα για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με περισσή αγάπη οι εκλεκτοί του προσκεκλημένοι και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διετέθη για το πρόγραμμα "τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα" της Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Για τη λογιστική υλοποίηση και διεκπεραίωση του προγράμματος χρειάστηκε η διαμεσολάβηση και τεχνική υποδομή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και του ιδρύματος Στερνστούντεν της βαυαρικής ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως. Ο πρώην Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής και νυν Μητροπολίτης κ. Μάξιμος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος.

Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καθώς επίσης κι άλλα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των Εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραϊκού συμβουλίου Μονάχου κ. Κνομπλοχ, πρόξενοι άλλων χωρών κι εκπρόσωποι της παροικίας μας στο Μόναχο.

Η ευεργετική προσφορά του Δούκα της Βαυαρίας υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Ελλάδος και Βαυαρίας, που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα και μεταλαμπαδεύουν έμπρακτα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των δύο λαών και πολιτισμών.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και οι Έλληνες ορθόδοξοι της Βαυαρίας εκφράζουν τις θερμές του ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για τη βαρυσήμαντη και πολλαπλώς επωφελή επίσκεψή του στο Μόναχο.