Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.


103 2377

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Ι. Μητρόπολή μας. Την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, χοροστάτησε και κήρυξε τον Θ. Λόγο στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ι. Ενοριακό Ναό του Αγ. Ανδρέα στην Αρχαία Νεμέα, ενώ την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, όπου και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Αλεξάνδρου Κόκοτου - Σισμάνη, ο οποίος εφεξής θα ανήκει στην δύναμη των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, αφού, όπως έχει ήδη αναγγείλει ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, θα διορισθεί στον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαρίων.

Την Θ. Λειτουργία και την Χειροτονία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί της περιοχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, αφού ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος κατάγεται από τα Πιτσά και συμμετείχαν πολλοί ιερείς και διάκονοι μεταξύ των οποίων και ο Εφημέριος του Ι. Ναού και πνευματικός πατέρας του χειροτονηθέντος Αιδεσ. Πρεσβ. κ. Ευάγγελος Βαλιμήτης.
Ένδακρυς ο νέος Πρεσβύτερος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για την ξεχωριστή ευλογία να λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους δύο βαθμούς της Ιερωσύνης και για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε καθ’ όλα το διάστημα της προετοιμασίας και των σπουδών του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αντιφωνώντας υπενθύμισε στον νέο Κληρικό όσα και στην Χειροτονία του εις Διάκονον του είχε επισημάνει για την αποστολή του Κληρικού στην σύγχρονη εποχή αναλύοντας το αναγνωσθέν εκ της Α’ προς Κορινθίους επίκαιρο Αποστολικό Ανάγνωσμα. Επίσης, απευθυνόμενος στον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής Αιδεσ. Πρωτ. κ. Ιωάννη Γιαννακά ανακοίνωσε ότι θα έχει στην διάθεση του τον νέο Εφημέριο όχι μόνο για το χωριό, στο οποίο θα εφημερεύει, αλλά και για τις ανάγκες όλης της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης.   
Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα καλή και αγαστή συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες του, για τις ψυχές των οποίων είναι τώρα υπεύθυνος ενώπιον Θεού και ανθρώπων, αλλά και ζήτησε από τους πιστούς την αγάπη και την στήριξή τους στον νέο Κληρικό, ώστε όλοι μαζί να πορεύονται προς την Βασιλεία του Θεού εργαζόμενοι τις εντολές Του.

103 2472