Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μεθώνης Κλήμης: "Ας διώξουμε από μέσα μας τα πάθη και την κακία και στη θέση τους να βάλουμε τον Χριστό".


του Σπύρου Παπαγεωργίου 

"Όταν στην καρδία μας δεν υπάρχει αγάπη, συγχωρητικότητα και Χριστός, τότε έρχεται και φωλιάζει μέσα μας ο Διάβολος και τα όργανά του. Το μίσος, ο φθόνος, τα πάθη και η εκδίκηση."

Κάλεσμα αγάπης και συγχωρητικότητας έκανε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προέστη της Ευχαριστιακής Σύναξης, στον ιστορικό Ναό των Αθηνών όπου, πρώτος εφημέριος από ιδρύσεως της ενορίας, διετέλεσε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς.

Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του, ως πνευματικό αντίδωρο στους εκατοντάδες πιστούς, στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, "Τον γνωρίζουμε ως Προφήτη, ως Ασκητή, ως Πρόδρομο και Βαπτιστή του Ιησού Χριστού. Σήμερα η Εκκλησία, μας τον παρουσιάζει και ως Μάρτυρα. Αυτός ο μεγάλος Άγιος της Εκκλησίας, που έζησε στο μεταίχμιο της Παλαιάς με την Καινή Διαθήκη. Αυτόν που ο ίδιος ο Χριστός εγκωμίασε περισσότερο από όλους λέγοντας πως "δεν γεννήθηκε στον κόσμο μεγαλύτερος από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Είναι όμως και ο πρώτος Μάρτυρας της Καινής Διαθήκης αφού δεν συμβιβάστηκε και έλεγξε τον ανήθικο Βασιλέα Ηρώδη Αντύπα."

Σε άλλο σημείο ο κ. Κλήμης ανέφερε πως "ο συνδυασμός της μοιχείας, του μίσους και του φθόνου συνέπραξαν στον αποκεφαλισμό του Ιωάννη. Όταν στην καρδία μας δεν υπάρχει αγάπη, συγχωρητικότητα και Χριστός, τότε έρχεται και φωλιάζει μέσα μας ο Διάβολος και τα όργανά του. Το μίσος, ο φθόνος, τα πάθη και τα εκδίκηση. Τότε ο άνθρωπος δεν έχει ηρεμία γιατί δεν τον αφήνει ο φθόνος και η κακία να ηρεμήσει, να αγαπήσει και να συγχωρέσει, αλλά τον ωθεί να επιδιώξει το κακό του άλλου. Έτσι κατάντησε και η κοινωνία μας σήμερα. Όπως η καρδιά της μοιχαλίδας Ηρωδιάδας και της Σαλώμης"

Έκλεισε ο κ. Κλήμης λέγοντας πως "Η αμαρτία της μοιχείας θόλωσε το μυαλό του αδύναμου Ηρώδη, που έγινε υποχείριο της Ηρωδιάδας και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ο Άγιος Ιωάννης έδωσε την κεφαλή του επί πίνακη, για να ικανοποιήσει τα αμαρτωλά πάθη των ανθρώπων. Εμείς που σήμερα εορτάζουμε και συμμετέχουμε, δια της νηστείας, στο μαρτύριο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ας διώξουμε από την καρδιά μας τα πάθη και την κακία και στη θέση τους να βάλουμε τον Χριστό, την ειρήνη και την συγχωρητικότητα, διότι όποιος συγχωρεί ομοιάζει με τον Θεό."

Τον Θεοφιλέστατο Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ναού και συνεργάτης του, ως Α' Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ο οποίος του ευχήθηκε η πρεσβείες του Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου καθώς και του Αγίου Νικολάου του Πλανά να τον ενδυναμώνουν στην δύσκολη και απαιτητική διακονία του.