Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο χωριό Αφέτες Βόλου.


φωτογραφία 6.JPG
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015 χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αφέτες Πηλίου. Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ζητώντας από τους πιστούς να μιμηθούν την ακεραιότητα της ζωής του και να οδηγηθούν στη μετάνοια, την οποία ο ίδιος κήρυξε και οδήγησε το λαό του, όχι μόνο τότε, αλλά και σήμερα.  Ο Άγιος Ιωάννης, συνέχησε ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για τη δικαιοσύνη του Κυρίου. Για αυτή τη δικαιοσύνη διψά και ο σύγχρονος άνθρωπος, πλην όμως αυταπατάται. Εκεί που ψάχνει να βρεί τη δικαιοσύνη, κάνει λάθος στην επιλογή του.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, να μιμηθούμε και εμείς τον Τίμιο Πρόδρομο στη ζωή μας, στην πίστη στην Ανάσταση του Κυρίου. Και έπειτα ακολουθώντας το θέλημα του Θεού να βαδίσουμε τον ειρηνικό δρόμο της Αλήθειας και της Αγάπης.
Την επόμενη ημέρα Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 μνήμη της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου και πάλι στο Πήλιο, όπου μιλώντας στους πιστούς, υπογράμμισε πως με τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος συντελείται η ενότητα μέσα στην Εκκλησία, αφού σήμερα οι άνθρωποι επηρεασμένοι από το πνεύμα του ορθολογισμού και του ατομικισμού,αποξενώνονται ο ένας από τον άλλο. Μέσα στην Εκκλησία συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, φανερώνεται ο ίδιος ο Θεός, φανερώνεται η Αγάπη και η Χαρά.
Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, παίρνοντας αφορμή από την πρόσφατη επίσκεψη της Τιμίας δεξιάς Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία, σε ένα πρώην αθεϊστικό κράτος, που όμως σήμερα διψά για το Χριστό, που βρίσκει σε Εκείνον τη λύση τόσο των υπαρξιακών, όσο και των καθημερινών του προβλημάτων.
Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους πιστούς να συνεχίσουν τη δύσκολη πορεία, που όμως οδηγεί στη Σωτηρία και στη Θέωση.
 
φωτογραφία 2.JPG
 
φωτογραφία 1.JPG
 
φωτογραφία 5.JPG
 
foto 4.JPG
 
 
 
φωτογραφία 3.JPG