Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΥΘΙΚΗ ΤΙΡΥΝΘΑ,

Εορτάστηκε και φέτος στο δημοτικό διαμέρισμα  του Δήμου Ναυπλιέων, την  Νέα Τίρυνθα, η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος  ,πλαισιωμένος από ιερείς από το Ναύπλιο  το Αργος και την Ερμιονίδα. Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Επίσκοπς  κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλη τη κωμόπολη προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.
Το παρών τους έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδος  Ι. Ανδριανός ο  πρώην Υπουργός  ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων  Δ.Κωστούρος , ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ. Γραμματικόπουλος , δημοτικοί σύμβουλοι κα. 
Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς. Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5 Μαΐου 1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.