Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Αρχιεπίσκοπος: "Να επενδύσουμε στη νεολαία, την παιδεία και τον πολιτισμό"


«Τα παιδιά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε». Με αυτά τα λόγια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε στους εκατοντάδες προσκεκλημένους, που παρακολούθησαν μια μοναδική μουσική βραδυά στο ανοιχτό θέατρο των Οινοφύτων, στους πρόποδες του λόφου της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάγκη όλοι οι μεγαλύτεροι να αναλάβουν την ευθύνη τους έναντι της νέας γενιάς τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό ο καθένας και τόνισε ότι η καλύτερη επένδυση για την νέα γενιά είναι η παιδεία και ο πολιτισμός.


Στην μοναδική αυτή μουσική εκδήλωση τραγούδησε η παιδική χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, η οποία αποτελεί παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, η Διευθύντρια του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων κ. Σοφία Ράπτη, δημοτικοί άρχοντες, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τα παιδιά και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο όχι μόνο για την παρουσία του, αλλά και για τις δομές παιδείας και πολιτισμού που έχει δημιουργήσει στην τοπική εκκλησία, αναφέροντας ιδιαίτερα το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Β΄ και το Μουσείο, που προσεχώς αναμένεται να εγκαινιαστεί.

Η εκδήλωση έκλεισε με βράβευση όλων των συντελεστών της εκδήλωσης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.