Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΡΙΣΤΟ.

 
 
            Στον εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Κυριακής Χρυσηίδος χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Στο κήρυγμά του προς τους πολυπληθείς πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Αγία Κυριακή προήλθε από τη ρίζα ενός ευγενούς δένδρου, αυτού της χριστιανικής οικογενείας.
Οι μάρτυρες του Κυρίου σε δύσκολες εποχές για την πίστη ανεδείχθησαν πρότυπα αντίστασης τόσο για την εποχή τους όσο και για σήμερα. Αντιστάθηκαν στην αμαρτία, στο κοσμικό φρόνημα, στην ασέβεια. Δεν υπελόγισαν ούτε την προσωπική τους ζωή ούτε τα οφέλη, όπως υπολογίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, ο οποίος ζει στην κοινωνία του ωφελιμισμού και του συμφέροντος, εκ του οποίου διαχωρίστηκε από την πίστη. Οι μάρτυρες μέτρησαν τη ζωή τους με το μέτρο του Χριστού, με το μέτρο της χάριτος και της σωτηρίας. Σήμερα, για ένα τέτοιο κήρυγμα οι άνθρωποι μειδιούν με ειρωνεία.  Όμως η Αγία μένει στον αιώνα.
                Η Αγία προσέλαβε αυτό το ήθος και παρουσίασε αυτή την μαρτυρία διότι μεγάλωσε μέσα σε μία οικογένεια χριστιανική. Το ήθος της πίστης της έδωσε δύναμη. Την έκανε προσευχόμενο άνθρωπο. Την βοήθησε ώστε να αντέξει την πίεση του σωματικού μαρτυρίου και να νικήσει τις αντίθεες δυνάμεις.  Κανένα αδιέξοδο δεν αισθάνθηκε η Αγία, παρά το μαρτύριο. Διότι  η πίστη της ήταν μεγάλη. Ο σύγχρονος άνθρωπος πάλι, στα αδιέξοδά του, δεν στρέφεται προς τον Θεό, δε ζητά χρόνο προσευχής, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται.
                Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μη μένουν μόνο στον υλοκρατούμενο τρόπο ζωής και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς Θεό, χωρίς πίστη, χωρίς προσευχή. Χρειάζεται συνεχής πνευματικός προσανατολισμός, ώστε τα παιδιά να βρίσκουν τον εαυτό τους, να βρίσκουν το δρόμο της αλήθειας κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με τα υλικά αγαθά. Παιδεία και νουθεσία Κυρίου χρειάζεται. Ο Χριστός θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας. Δεν δίνουν νόημα τα υλικά αγαθά, αλλά μόνο η σχέση με τον Χριστό. Και Εκείνος θα μας σκεπάζει, θα μας προστατεύει, θα μας οδηγεί.