Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

H ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ.

  Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων της Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
  Μαζί με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε δεκάδα Ιερέων, με προεξάρχοντας των Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, όπως και πλήθος ευσεβούς Λαού του Θεού, που προσήλθε και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων.

  Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Πέτσας και κ. Βασίλειος Μιτζιφίρης, τους οποίους πλαισίωσαν και άλλοι Ιεροψάλτες της περιοχής, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.
  Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην αξία και το αληθές νόημα της «αποστολής», ενώ παρουσίασε και διάφορες εκφάνσεις «αποστολής» των ανθρώπων μέσα στον προσωπικό και κοινωνικό βίο, αλλά και στη σχέση με το Θεό.
  Η πανήγυρη του Ιερού Ναού διοργανώθηκε με άριστο τρόπο, σεμνότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, χωρίς περιττές υπερβολές, από το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, στο οποίο προεδρεύει ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, εκ των συνεργατών του Σεβασμωτάτου και στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.