Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε Προσκυνηματική εκδρομή σε Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης.



 Το Λείψανο του Αγίου Μάρκου




Η  Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Ισαποστόλου Μητέρας του Αγίου Μάρκου μοναδική στην Ελλάδα.
  


Πρώτα Επισπευτήκαμε την Ιερά Μονή Του Αγίου Μάρκου.
Εδώ προσκυνήσαμε της Εικόνες του Χριστού της Παναγίας του Αγίου Μάρκου και της μητρός Αυτού Αγίας Μαρίας  (Τι είναι το Υπερώο της Σιών; Το Υπερώο της Σιών που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη είναι ένα ιδιωτικό διώροφο σπίτι, που μεταμορφώθηκε σε χώρο συναθροίσεων των χριστιανών. Σ’αυτό έγιναν, ο Μυστικός Δείπνος και το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής Εκκλησίας (Πραξ. 2.).
Σύμφωνα με μια παλιά παράδοση το Υπερώο στη Σιών ανήκε σε ευσεβεστάτη πλούσια γυναίκα, τη Μαρία, μητέρα του Ευαγγελιστή Μάρκου.)

Στην ομιλία της η Καθηγούμενη της Ιεράς Μόνης εκτός των άλλων μας ανέφερε για το Θαύμα που έκανε ο  Άγιος Μάρκος  για να έχει πρόσβαση η Ιερά Μονή με την πόλη της Φλώρινας και πως ο κύριος Βαγγέλης παραχώρησε το κτήμα του.
Η  Καθηγούμενη της Ιεράς Μόνης μας έδωσε για Ευλογία από μια Εικόνα της Αγίας Μαρίας της Ισαποστόλου Μητέρας του Αγίου Μάρκου μοναδική στην Ελλάδα.  
Στο τέλος πλούσια τα κεράσματα της Αδελφότητος.
Μετά    Επισπευτήκαμε την Ιερά Μονή Του Αγίου Αυγουστίνου.
Μετά  την Προσκύνηση μας στο καθολικό των Αγίων Εικόνων  περάσαμε στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου μας μίλησε η Καθηγούμενη της Ιεράς Μονής για το Ποιός είναι ο Άγιος Αυγουστίνος, στο τέλος μας μίλησε και για τον Γέροντας τους Μακαριστό Πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο.
Από τα πολλά ένα θα σας αναφέρω για τον Γέροντα    Μακαριστό Πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο.
Όταν την κατοχή στην Καρδίτσα ταΐζε περίπου 8000 άτομα τον κατηγορούσαν οι Γερμανοί γιατί ταΐζε Αντάρτες και η Αντάρτες γιατί ταΐζε Φασίστες είπε στον Γερμανό διοικητή:
Εγώ είμαι ένα ρυάκι με γάργαρο νερό στο ρυάκι αυτό ξεδιψούν Αρνάκια αλλά και Λύκοι, Αρκούδες αλλά και Ελαφάκια…….
Ο Χριστιανός δεν ξεχωρίζει Ανθρώπους σε Μαύρους Άσπρους, Έλληνες και Ξένους ….    
Όλοι ίδιοι :  "καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν"
Κι εδώ μας εδωσε η Καθηγούμενη της Ιεράς Μόνης για Ευλογια εκτος των άλλων κι από ένα CD με ολιλιες από τον Γέροντα τους   Μακαριστό Πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο.

Κι εδώ πλούσια τα κεράσματα της Αδελφότητος.
Έτσι με γεμάτες τις μπαταριές μας   από Πνευματικούς λόγους γυρίσαμε στη Θεσσαλονίκη. 


Ιερά Μονή Του Αγίου Μάρκου Φώρίνης.






















Ιερά Μονή Του Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης.




                           Ο Τάφος Μακαριστού Πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου.