Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.


 
 
Στο χωριό Σωκράκι της Βόρειας Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι ο Χριστός ελευθέρωσε όχι μόνο τους ανθρώπους επί της γης, αλλά και τους νεκρούς στον Άδη και αυτό αποτελεί μήνυμα ζωής και αιωνιότητας για όλους μας. Η Ανάσταση και η χαρά της δεν είναι μία απλή γιορτή.
Αποτελεί την σηματοδότηση της νίκης κατά του θανάτου και όποιος αμφισβητεί την Ανάσταση στην ουσία παραμένει δέσμιος στον πειρασμό.  Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τα δεσμά της κακίας, της ταραχής, του χωρισμού από τον πλησίον. Ενώ από την φύση μας πλασθήκαμε  από τον Θεό να αγαπάμε ολοκληρωτικά, εμείς, μακριά από τον Θεό  μετατρεπόμαστε σε υπάρξεις παραδομένες ολοκληρωτικά στην κακία. Πιστεύοντας και ζώντας την Ανάσταση υπερβαίνουμε το κακό και επιστρέφουμε στην κατά φύσιν κατάστασή μας, όπως πλαστήκαμε από τον Θεό και αυτό μας δόθηκε από τον Αναστημένο Κύριό μας. Όποιος επιλέγει τον τρόπο της Ανάστασης ζει την χαρά και το φως που πήγασε από τον Πανάγιο Τάφο.
                Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος τόνισε το γεγονός ότι ο απόστολος Θωμάς επέδειξε καλή απιστία. Υπάκουσε στην προτροπή του Χριστού να βάλει τα δάχτυλά του στον τύπο των ήλων.  Ο Χριστός θέλει Αυτόν στον Οποίο πιστεύουμε να Τον έχουμε ψηλαφήσει, να Τον έχουμε ζήσει στη ζωή μας, διότι τότε ποτέ δεν θα Τον εγκαταλείψουμε. Ο δρόμος που χάραξε ο Αναστημένος Χριστός είναι ο δρόμος της  ψηλαφήσεως και της κοινωνίας μαζί Του με πίστη και πνεύμα μαθητείας και τότε ο καθένας μας μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία, διότι τις βλέπει από άλλο πρίσμα και λαμβάνει τον τρόπο της υπέρβασης από τον Ίδιο τον Χριστό, προσβλέποντας στην αιωνιότητα που ο Αναστημένος Θεός, ο Θεός της αγάπης προσφέρει.
                Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των κατοίκων στον ναό και ιδιαιτέρως των πολλών παιδιών που συμμετείχαν στη θεία λειτουργία και στην καθιερωμένη αναστάσιμη λιτανεία που επακολούθησε.
 
 
   ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ