Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού,

 Κείμενο Του Μάρκου Παπαγεωργίου

 Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού, για να αναπέμψει δεήσεις προς τη Θεοτόκο, την τελευταία Στάση των Χαιρετισμών, όπου ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος.

 Στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, προσκεκλημένος του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Κλήμεντος Φιλίππου.


 Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον Ακάθιστο Ύμνο, που με ευλάβεια ψάλλεται προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Που σε κάθε δυσκολία, παρεμβαίνει και προστατεύει από κάθε ορατό και αόρατο εχθρό.
Τον 7ο π.χ. αιώνα, οι Πέρσες έφτασαν μέχρι την Παλαιστίνη, την κυρίευσαν και πήραν τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Ο τότε βασιλιάς του Βυζαντίου, Ηράκλειος, πραγματοποίησε εκστρατεία κατά των Περσών, ώστε να πάρει πίσω τον Τίμιο Σταυρό και να απελευθερώσει τους ομήρους. Η Κωνσταντινούπολη όμως, που τότε πολιορκείτο από βαρβάρους, έμεινε ανυπεράσπιστη. Τη λύση τότε έδωσε ο Πατριάρχης Σέργιος, με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας. Όλο το πλήθος, μαζεύτηκε στον Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών και έψαλε τον Ύμνο προς την Υπεραγία Θεοτόκο.  Όλη τη νύχτα έψαλαν όρθιοι, για αυτό ονομάστηκε Ακάθιστος Ύμνος. Και τότε το θαύμα έγινε. Μια τεράστια θαλασσοταραχή δημιουργήθηκε και βούλιαξε τα πλοία των εχθρών. Έτσι, η Πόλη σώθηκε και το θαύμα αυτό, αποδόθηκε στην Παναγία.