Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση τόμου για τον Άγ. Δημήτριο Κηφισιάς (ΦΩΤΟ+VIDEO).


του Σπύρου Παπαγεωργίου
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου 2014, η παρουσίαση του τιμητικού τόμου "Ο ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ".

Το πόνημα επιμελήθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βαγιανός, Καθ. Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξέδωσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.
Το παρόν στην εκδήλωση, έδωσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος, πανεπιστημιακοί, ιερείς της Μητροπόλεως και απλός κόσμος.
Η εκδήλωση άνοιξε με ύμνους του Αγίου Δημητρίου, από τη Χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Κηφισίας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Χοράρχου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.
Για το συλλεκτικο αυτό πόνημα μίλησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παπανικολάου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβ. Μαντινείας ως πνευματικός πατέρας του συγγραφέως, ο Σεβ. Μηθύμνης ως πρώην εφημέριος του ως άνω Ναού, ο Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης νυν εφημέριος του Ναού, ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Αθανάσιος Παππάς καθώς και ο πονήσας το πολυσέλιδο αυτό αφιέρωμα στην ιστορία του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς,
ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βαγιανός, Καθ. Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης διαβάστηκε η εισήγηση του απουσιάζοντος, Καθηγητού & τ. Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνιου Δανασσή-Αφεντάκη.
Όλοι μίλησαν για ένα έργο που παραθέτει σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα, ενώ κάποιος μπορεί να αντλήσει πληροφορίες για τους ιερείς που θήτευσαν στο Ναό, καθώς και για την χρονολογική εξέλιξη του Ναού μέσα στα 150 και πλέον έτη ζωής και προσφοράς στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Κηφισίας ο οποίος ανέφερε πως "Αυτή τη στιγμή την περίμενα από τις 8 Ιουνίου 2010. Η ιδέα ενός ιστορικού αρχείου πληροφοριών για τον περικαλλή ναό του Αγίου Δημητρίου δέσποζε στη σκέψη μου. Δυστυχώς είναι ο μοναδικός ναός της περιφερείας, για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε μια ιστορική αναφορά. Αυτό βασάνιζε τη σκέψη μου από την στιγμή που ήρθα εδώ στην Κηφισιά. Όμως ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και αυτό είναι το πρώτο πόνημα που αποκτά ο Πολιούχος Κηφισίας, Άγιος Δημήτριος. Είμαι ευγνώμων στον π. Γεώργιο Βαγιανό που επέδειξε μεγάλο ζήλο και εκοπίασε για να συγκεντρώσει πληροφορίες, βιβλιογραφικά τεκμήρια και μνήμες της κοινότητας. Δημιουργήσαμε ένα έργο που θα μείνει στην ιστορία με την προσδοκία να θυμούνται οι παλιοί και να νοσταλγούν τα παλιά χρόνια και οι νεώτεροι να τιμούν και να μιμηθούν τις προσπάθειες των προγενεστέρων. Εύχομαι ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Πολιούχος Κηφισίας, να σκέπει την πόλη μας και να χαρίζει κάθε επιθυμητό αγαθό."
Τον συντονισμό και την παρουσίαση των ομιλητών στο πάνελ, είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος.