Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Eορτασμό του Αγίου Βησσαρίωνος στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης (ΦΩΤΟ) .



Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014 στην Φιλιππιάδα Πρεβέζης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου. Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς ιδιαιτέρως στην αρετή της φιλανθρωπίας στην οποία διακρίθηκε ιδιαίτερα ο άγιος.

Την επομένη 15 Σεπτεμβρίου συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Φιλιππιάδα με την τέλεση Λαμπρού Πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσοστόμος. Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Καστορίας κ. Σεραφείμ ο οποίος μίλησε για τις αρετές του Αγίου Βησσαρίωνος αλλά και για τον αγώνα που πρέπει να καταβάλουν οι πιστοί στο δρόμο προς τη σωτηρία.
Τέλος το μεσημέρι οι Αρχιερείς και οι άλλοι επίσημοι παρακάθησαν σε επίσημο γεύμα το οποίο δόθηκε από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.