Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ημερίδα για τους Κατηχητές από τη Μητρόπολη Θήρας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στη Χριστιανική Εστία, στα Φηρά, η 2η Ημερίδα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Aμοργού και Νήσων που διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας, με θέμα τον απολογισμό της κατηχητικής χρονιάς 2013-14 και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς 2014-15 και στην οποία πήραν μέρος οι ιερείς, οι Κατηχητές και οι Συνεργάτες του Γραφείου.


Μετά τον Αγιασμό για την νέα κατηχητική χρονιά και τις ευχές του Μητροπολίτη μας που κήρυξε και την έναρξη της Ημερίδας, ακολούθησε εμπεριστατωμένη ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθηγητή της Θεολογικής σχολής Αθηνών και ψυχίατρο με θέμα: «Κατηχώντας αναπτυσσόμενες προσωπικότητες: Προκλήσεις και δυνατότητες».

Ο π. Αδαμαντιος επισήμανε πάρα πολύ παραστατικά πως κεντρική ιδέα της κατηχήσεως είναι η παράδοση των παιδιών στην κοινωνία ως μοναδικών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να βοήθήσει έμπρακτα τους κατηχητές στο πως θα πρέπει να προσεγγίζουν τα παιδιά και να τους μεταφέρουν την πίστη και το βίωμα.

Τόνισε ιδιαίτερα πως οι κατηχητές αναλαμβάνουν τον ρόλο των θεσμικών γονέων των παιδιών, καθώς με το έργο τους κάνουν τα παιδιά να νιώθουν το κατηχητικό ως φυσικό τους χώρο και γίνονται σύμμαχοί τους στην πορεία της ζωής τους.

Τέλος, με τον πλούσιο πνευματικά λόγο του και την εμπειρία του στο κομμάτι του ψυχικού κόσμου των παιδιών, απέδωσε στους κατηχητές τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν γερά σκαριά (τα παιδιά), τα οποία θα αντέχουν στις τρικυμίες της ζωής.

Ακολούθησε συζήτηση με υποβολή ερωτήσεων και τοποθετήσεων από τους παρευρισκομένους.

Στο δεύτερο μέρος οι κατηχητές κ. Γεώργιος Σίσκος, π. Βασίλειος Αλεξόπουλος και Νικόλαος Κουλουριώτης κατέθεσαν τις εισηγήσεις τους για τον απολογισμό της κατηχήσεως για την χρονιά 2013-14, τον απολογισμό των κατασκηνώσεων 2014 και για τα πεπραγμένα του συνεδρίου Νεότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Βοιωτία, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια κάθε κατηχητής-εκπρόσωπος κάθε Ενορίας κατέθεσε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του από τις ενοριακές κατηχητικές συντροφιές.

Μετά τη συζήτηση που ακολούθησε ο υπεύθυνος του Γραφείου νεότητας της Μητροπόλεως, Αρχ. Χριστοφόρος Καραμολέγκος παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό της νέας κατηχητικής χρονιάς, τόνισε την σημασία του προτύπου στην κατήχηση των νέων και ως εκ τούτου, εφέτος η κεντρική θεματολογία της κατηχήσεως θα είναι αγιολογική και το σύνθημα της: «Αναζητώντας την αληθινή φιλία».

Οι Άγιοι ως γνήσιοι φίλοι του Χριστού αποτελούν οδοδείκτες προς την υλοποίηση του σκοπού της ζωής του χριστιανού, που δεν είναι άλλος από την αγιότητα, την θέωση.

Την Ημερίδα έκλεισε με τις ευχές του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος.

Εκ του Γραφείου Νεότητος