Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τελετή ορκομωσίας Δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 στην αίθουσα «Ξενία» της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την ορκωμοσία των Δημάρχων:

1. κ. Σίμου Δανιηλίδη του Δήμου Νεάπολης- Συκεών
2. κ. Πέτρου Σούλα του Δήμου Ευόσμου- Κορδελιού,
3. κ. Λάζαρου Κυρίζογλου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
4. κ. Δημητρίου Δεμουρτζίδη του Δήμου Παύλου Μελά
5. κ. Ευθυμίου Φωτόπουλου του Δήμου Δέλτα
6. κ. Αστερίου Γαβότση του Δήμου Ωραιοκάστρου

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρευρίσκονταν ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Σωματάρχης κ. Ηλίας Λεοντάρης, ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Βάιος Χόνδρος, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Μπαρούτας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο. κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Ιωαννίδης.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος είπε στον εμπνευσμένο λόγο του με τρόπο καταλυτικό: «Το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι». Ο ευλογημένος λαός της Θεσσαλονίκης διακρίνεται για το ήθος του και έχει την ευθυκρισία να διακρίνει τον αυθεντικό ηγέτη, γνωρίζει πως η ανάπτυξη έρχεται με την πίστη, την πρόοδο, την εργατικότητα. Εξέλεξε εσάς να συνεχίσετε το έργο της προόδου δυναμικά. Τούτος ο λαός των Δυτικών Συνοικιών ξέρει να υπομένει και να επιμένει. Δε χρειάζεται να μιλήσετε εσείς για τις πόλεις. Εδώ μιλούν οι ίδιες οι πόλεις για την ιστορία που κουβαλούν. Στα δικά σας χέρια βρίσκεται το μέλλον του τόπου μας. Έχετε χρέος να εμπνεύσετε τη συνεργασία με ένα μοναδικό σκοπό: το καλό αυτού του τόπου. Είναι πια καιρός της συνεργασίας και όχι των πολώσεων. Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι μπορεί να ενεργεί μόνος του. Ενσαρκώνετε τα όνειρα και τις ελπίδες των κατοίκων Δήμου σας. Καλείστε να γίνετε οι διάκονοι του λαού. Η στιγμή είναι ιστορική. Η δύναμη βρίσκεται στη ενότητα, η χαρά στην προσφορά. Εδώ θα μείνουμε, στα δυτικά, και θα δώσουμε ζωή στον τόπο μας. Θα παλέψουμε με ελπίδα και πίστη, γιατί όπως λέει και ο Ελύτης: « Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Με αυτά μπορείς να την ξαναχτίσεις».

Θα κλείσω την ομιλία μου με τα λόγια του Σμυρνιού Νομπελίστα Γεωργίου Σεφέρη: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή, σε ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο». Ας γίνουμε φως. Ας ανάψουμε ένα μικρό κερί , για να διώξουμε το σκοτάδι. Έχουμε χρέος να διώξουμε το σκοτάδι».

Εκ του Γραφείου Τύπου.