Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τορόντο Σωτήριος : "Σας μεταφέρω την αγάπη του Οικουμενικού μας Πατριάρχου" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).



Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην πόλη της Καστοριάς σήμερα, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, καθιέρωσε τον εορτασμό της Οσίας Σοφίας στην πόλη της Καστοριάς την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Η μνήμη της στο Μοναστήρι που ασκήθηκε τιμάται στις 6 Μαΐου.

Έτσι, σήμερα το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Οσίας Σοφίας, την οποία μετέφερε η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας Ευφραμία Μοναχή με τη συνοδεία της.
Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό της Αγίας μας και ευχήθηκε οι πρεσβείες και οι μεσιτείες της να τους συνοδεύουν στην επισκοπική τους διακονία.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κλήρο και το λαό της ακριτικής Καστοριάς είπε χαρακτηριστικά «σας μεταφέρω την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Σας επισκέφτηκε, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, και είδατε και εσείς τη σοφία του, τις γνώσεις του, την απλότητα και την ενεργητικότητά του».
Και συνέχισε ο κ. Σωτήριος μιλώντας για την Αγία Σοφία, η οποία τελεί καθημερινά θαύματα γιατί ανεδείχθη η ίδια καθαρό δοχείο του Αγίου Πνεύματος αλλά και πραγματικός Ναός του Θεού.
«Πρέπει κι εμείς να είμαστε καθαροί γιατί έτσι θα κατοικήσει ο Θεός μέσα μας. Πρέπει να έχουμε καθαρή την καρδιά μας γιατί έτσι θα επιλέξει ο Θεός να κάνει τον περίπατό του σ’ αυτην», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης του Τορόντο ευχαρίστησε τον Επίσκοπο των Καστοριέων κ. Σεραφείμ και τον συνεχάρη για τους κληρικούς του, τους συνεργάτες του μα κυρίως για την ευλάβεια του λαού του Θεού.