Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εορτασμός Της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής.


Με τη συμμετοχή πλήθους Μυκονίων πιστών και ευσεβών παρεπιδημούντων παραθεριστών, η Μύκονος τίμησε την εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου και την Πανήγυρι της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων Παναγίας Τουρλιανής, στο ομώνυμο πολυαιώνιο Μοναστικό Ενδιαίτημα στην Άνω Μερά.


Εχθές, παραμονή της εορτής, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, τελέσθηκε δισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β' και Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος και προεξήρχε των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, και ακολούθως, κατά το αρχαίο έθος,  εψάλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Σήμερα, την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, αναφερθείς στην εκ μέρους του ανθρώπου αποδοχή του Θελήματος του Θεού, όπως ακριβώς η Θεοτόκος το απεδέχθη κατά το Μυστήριο της Θείας Ενσαρκώσεως, και τόνισε τη σημασία της πνευματικής εγρήγορσης του ανθρώπου για την αποδοχή στη ζωή του των δωρεών του Κυρίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η πάνδημη λιτάνευση της αγίας Εικόνος της Θεοτόκου, κατά τη διάρκεια της οποίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α'(Στέκα), ο οποίος υπήρξε αδελφός της Μονής.
Επιλέγων τις εορταστικές εκδηλώσεις, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Αλέξανδρο, ο οποίος ευρισκόμενος για κοινωνικούς λόγους στη Μύκονο απεδέχθη την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην παμμυκονιακή Πανήγυρι της Παναγίας Τουρλιανής, και τους τα πρώτα φέροντες στη νήσο και τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τους πολυπληθείς πιστούς, για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ιερά Μονή, λόγω της δυσβάστακτης και άδικης φορολογίας, που της έχει επιβληθεί και την αναγκάζει να εκποιεί περιουσιακά της στοιχεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και, τέλος, ευχήθηκε σε όλους η Παναγία να ευλογεί,  σκεπάζει,  προστατεύει και καθοδηγεί τη ζωή τους.