Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η Εκδήλωση στον Πειραιά για την οικογένεια από τις εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» (video).



Μιά ξεχωριστή και πρωτότυπη εμπειρία που οργάνωσαν οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Πειραιώτες την Τετάρτη 17 Ιουλίου στα πλαίσια της Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου των Εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ». Πρωτότυπη, γιατί με γενικό τίτλο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», τέσσερις ομιλητές παρουσίασαν τέσσερις διαφορετικούς τομείς οι οποίοι συνθέτουν την σύγχρονη οικογένεια.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση πρώτος μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Φιλόλογος, Θεολόγος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας και συγγραφέας των γνωστών δύο επιτυχημένων βιβλίων με τίτλο «Από έναν κόσμο σαν κι αυτόν τι να κρατήσω;» και «Η αγάπη είναι απλή μα θέλει κόπο», ο οποίος ήρθε από την Κέρκυρα αποκλειστικά για την εκδήλωση. Ο π. Θεμιστοκλής αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της επικοινωνίας των γονέων με τους εφήβους προτείνοντας απλές και πρακτικές λύσεις για την υπέρβαση των δυσκολιών.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κυρία Μερόπη Ν. Σπυροπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτιδα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας και συγγραφέα των σχετικών με την εκδήλωση βιβλίων «Οικογένεια ώρα μηδέν;» και «Γιατί η γυναίκα;». Η κυρία Σπυροπούλου με τρόπο απλό και κατανοητό, πλαισιώνοντας την εισήγησή της με ενδιαφέροντα παραδείγματα, κατέγραψε την ιδιαίτερη παρουσία της γυναίκας στο χώρο της οικογένειας ως μητέρας, συζύγου, νύφης, γιαγιάς κ.λπ.

Τρίτος ομιλητής, ο γνωστός πειραιώτης Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης Φιλόλογος, Θεολόγος και συγγραφέας πλήθους βιβλίων και ιδιαίτερα του γνωστού με τίτλο «Σχέση και σχέσεις», είχε την ευθύνη παρουσίασης του μεγάλου προβλήματος της διάλυσης των γάμων. Η αναφορά του π. Γεωργίου στη μάστιγα του διαζυγίου μετά την καταγραφή των αιτίων που το προκαλούν, στο τέλος έκλεισε με μήνυμα ελπίδας και προοπτικής!

Τέλος ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος με σπουδές Κοινωνιολογίας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συγγραφέας του γνωστού βιβλίου «Γονείς και παιδιά κάπου θα συναντηθούμε», έκλεισε την εκδήλωση με την ενδιαφέρουσα ανάλυση της παραμέτρου που ακούει στον τίτλο, «επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι».

Οι επισκέπτες της έκθεσης κατάφεραν μέσα σε λίγο χρόνο να πάρουν ουσιαστικά μηνύματα γύρω από διάφορες δομές που συνθέτουν την οικογένεια της εποχής μας.

Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής των Εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.