Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο χαμογελαστός Ιεράρχης της Φωκίδας (φώτο).


Στα Σάλωνα, στην σημερινή Άμφισσα ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014. Ένας άνθρωπος που το πρόσωπό του λάμπει από φως και χαρά. Συνεχώς είναι με ένα όμορφο χαμόγελο στα χείλη, που αφοπλίζει αλλά και κερδίζει τις ψυχές των ανθρώπων από την πρώτη στιγμή που τον συναντούν.

Ο νέος Ποιμενάρχης είναι γεννημένος στην Σπάρτη το έτος 1950, υπηρέτησε ως εργάτης του Ευαγγελίου στην Ιερά Μητρόπολη Γορτυνίας όπου αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ από τον λαό της.
Όλοι στην Γορτυνία τον ήθελαν για Ποιμενάρχη τους, αλλά ο Θεός είχε άλλα σχέδια για τον εργάτη του Αμπελώνα Του, για τον χαμογελαστό Ιεράρχη της Εκκλησίας Του. Έτσι η πρόνοια του Θεού, οδήγησε τα βήματά του στην Φωκίδα, εκεί που ο προκάτοχός του Σαλώνων Ησαΐας, άναψε πρώτος στην Ρούμελη την δάδα της επανάστασης για του Χριστού την Πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.
 
Ήλθε στην Φωκίδα όπως ο ίδιος τόνισε: «Ως Πατέρας, ως αδελφός, ως φίλος, ήλθα όχι για να με υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσω τον λαό του Θεού».
 
Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη έγινε στην κεντρική πλατεία Αμφίσσης, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, στον οποίο ο νέος Μητροπολίτης Φωκίδος κατέθεσε άνθη ενώπιον του ανδριάντα του.
 
Στην είσοδο της πόλης ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, παρέδωσε στον νέο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο την ποιμαντορική του ράβδο.
 
Στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, παρεβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, πλήθος Αρχιερέων, ηγουμένων, ιερομονάχων, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών.
 
Ευχή όλων μας είναι, ο νέος Ποιμενάρχης της Φωκίδας κ. Θεόκτιστος με το χαμογελαστό πρόσωπο ν’ αγαπηθεί και να αγαπήσει τον κλήρο και τον λαό της Φωκίδος. Να ποιμάνει πάντας με αγάπη, μακροθυμία και υπομονή. Να συνεχίσει τον ευαγγελισμό του λαού και του ιερού κλήρου ως άξιος διάδοχος των αγίων Αποστόλων. Ο δε Μέγας Αρχιερεύς και Κύριός μας, να ευλογεί αυτόν και να του δίνει δύναμη, υγεία και μακροζωία πάσας τας ημέρας της ζωής του.