Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερό Ναό Αγίου. Παντελεήμονος Λαγκαδά.

Το απόγευμα του Σαββάτου της 26ης του μηνός Ιουλίου 2014, τελέσθηκε με κάθε λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λαγκαδά, χοροσταντούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος και του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος πέριξ της περιοχής.


Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προς τους πολυπληθείς προσκυνητές που προσήλθαν για να δεηθούν στον σήμερα τιμώμενο Άγιο, όπως μεσιτεύει προς τον Κύριον της δόξης Χριστόν, υπέρ υγείας και σωτηρίας αυτών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ομίλισε περί του  Βίου, του έργου και του Μαρτύριου του Αγίου, τονίζοντας ότι ο  Άγιος Παντελεήμων με την πραγματική του Πίστη στον Ένα και Αληθινό Θεό κατάφερε να αξιοποιήσει το χάρισμα που του εδόθη, όχι για να δυναστεύει και να εκμεταλλεύεται την αδυναμία του συνανθρώπου του αλλά για να χαρίζει μέσα από την ιδιότητα του ως ιατρού, το πολύτιμο αγαθό της υγείας.