Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ναύπλιο: Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.
  Στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο τελέσθηκε ο εσπερινός της Αγάπης  .Στον Αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ Νεκτάριος .Να σημειωθεί πως το Ευαγγέλιο της αγάπης διαβάστηκε σε έξι γλώσσες στα Λατινικά, Ρουμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Ελληνικά. Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Μητροπολίτης  μοίρασε στους πιστούς από ένα κόκκινο αυγό προς ευλογία .



Η Ακολουθία της Αγάπης
Κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα η ορθόδοξη εκκλησία τελεί την λειτουργία της Αγάπης. Τα παλαιότερα χρόνια μετά από την λειτουργία, που στις περισσότερες περιοχές γινόταν μεσημέρι ή απόγευμα, όλοι οι πιστοί φιλούσαν ο ένας τον άλλον σταυρωτά και ο ένας έλεγε Χριστός Ανέστη και ο άλλος Αληθώς Ανέστη. Επίσης στο προαύλιο της εκκλησίας στηνόταν τρικούβερτο γλέντι, το οποίο κρατούσε πολλές φορές μέχρι πρωίας. Δυστυχώς το έθιμο αυτό τείνει να εξαφανιστεί, αν δεν έχει ηδη εξαφανιστεί, από τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Θα ήταν καλό να δούμε τι ήταν οι αγάπες κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους: "Aγάπες ονομάζονταν οι κοινές εστιάσεις οι οποίες τελούνταν στις Χριστιανικές κοινότητες από τον πρώτο αιώνα. Οι αγάπες αρχικά τελούνταν μαζί με τη Θεία Ευχαριστία, ενώ από τον 2ο αιώνα αποχωρίστηκαν από το ευχαριστιακό γεγονός, λόγω καταχρήσεων που παρατηρήθηκαν. Παρότι οι αγάπες αποχωρίστηκαν από την Θεία Ευχαριστία διατήρησαν κάποια εξωτερικά στοιχεία, όπως την «κλάση» του άρτου ή την «ευλογία» του ποτηρίου.".


Ενσωματωμένη εικόνα 22Ενσωματωμένη εικόνα 19Ενσωματωμένη εικόνα 17Ενσωματωμένη εικόνα 20Ενσωματωμένη εικόνα 18Ενσωματωμένη εικόνα 16Ενσωματωμένη εικόνα 15Ενσωματωμένη εικόνα 14Ενσωματωμένη εικόνα 21Ενσωματωμένη εικόνα 13Ενσωματωμένη εικόνα 12Ενσωματωμένη εικόνα 11Ενσωματωμένη εικόνα 8Ενσωματωμένη εικόνα 7Ενσωματωμένη εικόνα 3Ενσωματωμένη εικόνα 4Ενσωματωμένη εικόνα 5Ενσωματωμένη εικόνα 9Ενσωματωμένη εικόνα 6Ενσωματωμένη εικόνα 10Ενσωματωμένη εικόνα 2