Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Ο γοργός Άγιος" (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Έτσι ονομάζουν οι Καστοριανοί τον θαυματουργό Άγιο Γεώργιο που τρέχει με το γοργό άλογό του και μεταφέρει τα αιτήματα των πιστών στον Θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης.
Πλήθος κόσμου κατέκλισε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καστοριάς, όπου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και μίλησε με θέμα «η πίστη του Αγίου Γεωργίου».
1) Η πίστη στον Άγιο τριαδικό Θεό και όχι σε έναν αφηρημένο Θεό.
2) Η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού, ο Οποίος έγινε άνθρωπος για να θεραπεύσει τον άνθρωπο.
3) Η πίστη της αλήθειας που μάς αποκάλυψε ο Χριστός.


4) Η πίστη στο να ζει κανείς με συνέπεια.
5) Η πίστη στην πρόνοια του Θεού.
6) Η πίστη στη Βασιλεία των Ουρανών.
Αυτή ήταν ολόκληρη η ζωή του Αγίου Γεωργίου.
Και συνέχισε λέγοντας ότι η κρίση που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας και που την κάνει μια αληθινή τραγωδία, είναι εξαιτίας της απουσίας της πίστης και της παρουσίας της απιστίας
Γιατί έτσι μας μαθαίνουν, αυτά μας διδάσκουν και αυτά ακούμε και ζούμε καθημερινά, γι’αυτό και έχουμε βρεθεί σ’αυτό το πνευματικό κατάντημα.
Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως το μήνυμα του Αγίου Γεωργίου σήμερα είναι η επιστροφή στον Χριστό.
Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ευχήθηκε σε όλες τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες χρόνια πολλά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον Διάκονο Γεώργιο, ο οποίος για πρώτη φορά άγει τα ονομαστήριά του από την ημέρα της Κουράς του σε Μοναχό και της Χειροτονίας του σε Διάκονο.