Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στη Λαμία.

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς την Τετάρτη της Διακαινησίμου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Λαμίας. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και παρέστησαν ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης,ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Γεώργιος Κοτρωνιάς, Αξιωματικοί του Στρατού, καθώς και πλήθος πιστών που χθες και σήμερα κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα σε συνδυασμό με τον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο. Προέτρεψε τους πιστούς να κρατήσουν ζωντανή μέσα τους την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού και ετόνισε ότι όλοι αυτοί που χύνουν το δηλητήριο τους και προσπαθούν με ό,τι ανοησία μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου, να κλονίσουν αυτή την πίστη και αυτό το ήθος του λαού μας,  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα η Εκκλησία δεν αλλοιώνεται εύκολα, διότι στηρίζεται σε γερά θεμέλια, που είναι ο πιστός λαός της.
 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού προσέφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μια εποικοδομητική και ευχάριστη συνομιλία με τους επισήμους, τους στρατιωτικούς και τους νέους της ενορίας.