Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ι. Μνημόσυνο Γέροντος Παϊσίου.

από: Εδώ

paisioa
Τελέσθηκε και εφέτος εν μέσω μεγάλου πλήθους πιστών το μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Παϊσίου στο Ιερό Ησυχαστήριο Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, Σουρωτής Θεσσαλονίκης. Των Ιερών Ακολουθιών που προηγήθηκαν της τέλεσης του Ι. Μνημοσύνου, προεξήρχαν οι Σεβ. Μητροπολίται Λεμεσού κ. Αθανάσιος και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος. Οι Ι. Ακολουθίες ολοκληρώθηκαν περί την 4η πρωινή.


Παρούσα και κατά τη φετινή χρονιά η “Πεμπτουσία” στο σημαντικό αυτό πνευματικό γεγονός, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε για άλλη μια χρονιά από τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι δεν λογάριασαν κόπους και ταλαιπωρίες, προκειμένου να τιμήσουν το σεβαστό τους γέροντα Παΐσιο. Με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα από κάθε γωνιά της Ελλάδος, προσήλθαν από νωρίς για να συμμετάσχουν στις Ακολουθίες και το Ι. Μνημόσυνο του Καππαδόκη Γέροντα. Πολλοί εξ αυτών διανυκτέρευσαν στον προαύλιο χώρο της Μονής. Ιδιαίτερη αίσθηση επίσης, προξένησε για άλλη μια φορά η εικόνα των ανθρώπων με αναπηρία, οι οποίοι συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις.
DSC02060
Καθώς δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ του Ι. Ησυχαστηρίου, οι επισκέπτες εξυπηρετούνταν από μικρά λεωφορεία, τα οποία εκτελούσαν διαρκή δρομολόγια μεταξύ της Ι. Μονής και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών. Οι υπηρεσίες της Τροχαίας στάθηκαν πολύτιμες στη διευθέτηση της μεγάλης κίνησης που σημειώθηκε, ενώ αποφασιστική ήταν και η συνδρομή εθελοντών φίλων της Μονής αλλά και από τον Ερυθρό Σταυρό, για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πιστών στους χώρους γύρω και μέσα από το Ι. Ησυχαστήριο.
DSC02043
DSC02046Κατά την ομιλία του, ο Σεβ. Αθανάσιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα το χάρισμα που είχε ο Γέροντας να παρηγορεί όποιον προσέτρεχε σ’ εκείνον, κάτι που ερμηνεύει τις παρούσες εκδηλώσεις αγάπης του ευσεβούς λαού. Από την πλευρά του, ο Σεβ. Νικόδημος υπενθύμισε το χριστολογικό και σωτηριολογικό περιεχόμενο των λόγων του μακαριστού Γέροντος, οι οποίοι φέρνουν την παράκληση και την ελπίδα της Ανάστασης στο σύγχρονο άνθρωπο.
Παϊσίου μοναχού του Αγιορείτου, μακαρία η μνήμη!
Είθε το Γένος να έχει την ευχή και τις ευλογίες του!