Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού, Προφήτη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε «η πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου» στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
 
Την κυριόνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού της ενορίας του Προφήτη.

Στο γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό του Προφήτη, μιας ενορίας όπου τιμά και ευλαβείται ιδιαιτέρως τον Προφήτη Ηλία και διοργανώνει και κάθε χρόνο ξεχωριστή πανήγυρη με πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τα λεγόμενα (Κλησάλια), όπου πήραν το όνομά τους από τον ομώνυμο Ιερό Ναό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Γεώργιος Αθανασιάδης Γεώργιος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κα Μαρία Λίωτη καθώς και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, ο οποίος και αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη μορφή του Προφήτου Ηλιού τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για τον Προφήτη εκείνον που είναι όχι μόνο της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής αλλά και για τον Προφήτη των Έσχατων ημερών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αναλόγιο του Ιερού Ναού, λάμπρηνε με την παρουσία του o Άρχων Μαίστορας της Μ.τ.Χ.Ε., Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος – Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» κ. Άγγελος Γκάγκος ενώ προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον  π. Νικόλαο Κοντόπουλο, παλαιό εφημέριο του Ιερού Ναού, ο οποίος και υπηρέτησε επί πολλά έτη την ενορία του Προφήτη προτού συνταξιοδοτηθεί. 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων συνεχάρη του ιερείς και τα εκκλησιαστικά συμβούλια των δύο Ιερών Ναών στους οποίους παρέστη, για την άψογη και άρτια οργάνωση της πανηγύρεως ενώ ευχήθηκε στο παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα πλουσία την χάρη και την ευλογία του Τρισαγίου Θεού.  

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οι κάτοικοι του χωριού είχαν ετοιμάσει παραδοσιακό κέρασμα το οποίο και προσφέρθηκε προς όλους του εκκλησιαζόμενους.