Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Νέος Πρεσβύτερος στη Ζαγορά. Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Αγία Παρασκευή στη Μαγνησία.




Στον κατάμεστο, πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του εκ Ζαγοράς καταγομένου, εγγάμου Διακόνου π. Γεωργίου Σταύρου. Τον κ. Ιγνάτιο πλαισίωσε πλήθος Κληρικών, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζαγοράς κ. Γεώργιος Αντώνογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης.
Στην ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος εξήρε τα χαρίσματα και τα τάλαντά του, όπως ξεδιπλώθηκαν κατά τα 3,5 χρόνια της διακονίας του κοντά του και τον κάλεσε να ασκήσει την ιερατική του, πλέον, διακονία εργαζόμενος πάνω σε τρεις σημαντικές παραμέτρους: Η πρώτη είναι η ενότητα. Σημείωσε ότι «αν οι Ορθόδοξοι θέλουμε να μαρτυρήσουμε σήμερα στον κόσμο την αλήθεια του Χριστού και της πίστεως δε μπορεί παρά να το πράξουμε μόνο με ασπίδα την ενότητά μας σε τρεις διαστάσεις: με το Θεό, με τον εαυτό μας και τους αδελφούς μας. Αυτή την ενότητα έχουμε σήμερα ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά...»

Η δεύτερη παράμετρος είναι η ταπεινή αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «αυτή είναι το υπόδειγμα του Εσταυρωμένου Ιησού. Είναι η απάντησή μας στη βία, στην τρομοκρατία, στους εκβιασμούς, στις απειλές, στο μαρτύριο. Εάν διακονήσεις με γνώμονα την ταπεινή αγάπη, τότε όλο τον κόσμο θα κερδίσεις...»
Η τρίτη παράμετρος είναι η ακλόνητη πίστη στη Χάρη του Θεού. «Κανείς μας δεν είναι άξιος του δώρου της Ιερωσύνης. Στον Χριστό ανήκει. Τη δική του Αγιότητα διακονούμε και το δικό Του Σώμα συγκροτούμε σε κάθε Θεία Ευχαριστία. Εκείνος μάς χαριτώνει για να επιτελούμε αυτό το μέγιστο έργο μέσα στην ιστορία. Είναι σημαντικό να έχουμε συνείδηση της αναξιότητάς μας, γιατί τότε γίνεται πλουσιότερο το έλεος του Θεού και μάς επισκιάζει η Χάρις Του...»
Ο νέος Πρεσβύτερος θα διακονήσει ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ζαγοράς.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Βόλου, παρουσία πλήθους ευλαβούς λαού του Θεού. Στην Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης και η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.