Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ


Στο Καθολικό της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄,  συμπαραστούμενος από τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Κυπριανό Χειμώνα και ιερείς από την Άνδρο και την Κύπρο, συνευχομένων πλήθους πιστών από την Άνδρο, πόλεις της Ελλάδος και την Κύπρο.
    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄αναφέρθηκε στη χαρά που προσφέρουν οι Άγιοι στην Εκκλησία, καθώς ο εορτασμός της μνήμης τους αποτελεί ευκαιρία συνάξεως επί το αυτό του λαού του Θεού.

   "Οι Άγιοι", υπογράμμισε,"με τη ζωή, τη μαρτυρία και το μαρτύριό τους, δίνουν δύναμη στους δυνατούς, ώστε με τη σειρά τους αυτοί να ενισχύουν και να στηρίζουν τους ασθενέστερους."
     Τέλος, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, για το μεγάλο έργο που επιτελούν, και συνεχάρη τους συναχθέντες πιστούς, τονίζοντας ότι η παρουσία τους αποτελεί για όλους πηγή δύναμης και ελπίδας.
     Μετά ταύτα, παρατέθηκε προς όλους τους εκκλησιασθέντες παραδοσιακή δοχή στους φιλόξενους  χώρους της Ι. Μονής.






 ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Στην Άνδρο μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης, στο ομώνυμο χωριό της περιοχής Κορθίου, στον οποίο είχε μεταφερθεί προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών η δεξιά χείρα της Αγίας Μαρίνης από τον Αρχιμ. Ευδόκιμο Φραγκουλάκη, Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναχράντου, όπου και φυλάσσεται.
   Τον Εσπερινό παρακολούθησαν συνευχόμενοι Ιερείς της Άνδρου, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιω. Γλυνός και πλήθος πιστών από την περιοχή Κορθίου.
    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  αναφέρθηκε στην αγάπη των αγίων προς  τους ανθρώπους, στα παθήματα και προβλήματα των οποίων προσφέρουν λύσεις, με την παρρησία και τη μεσιτεία τους προς τον Κύριο.
    "Οι Άγιοι", τόνισε, "είναι τα πολύτιμα δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, καθώς αποτελούν τη γέφυρα, που τους συνδέει με το Θεό και τους φέρνει σε κοινωνία αγάπης μαζί του".
      Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Μονή Τρομαρχίων.