Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Λαμία

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας ελειτούργησε και ομίλησε την Παρασκευή 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.
Ο περικαλλής Ναός της πολυανθρώπου Ενορίας της πόλεώς μας που ήταν καταστόλιστος από εκκλησιαστικές και ελληνικές σημαίες γέμισε από ενωρίς από τους πιστούς της ενορίας και άλλων ενοριών της περιοχής. Η θεία Λειτουργία ήταν μεγαλοπρεπής χάρη στην παρουσία του Σεβασμιωτάτου, πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων και της ωραίας Βυζαντινής χορωδίας υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού, Ταγματάρχου κ. Νικολάου Μέγγου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με βάση το χωρίο «η δε φοβηθείσα και τρέμουσα...» μίλησε για την αξία της συναισθήσεως και της ευλαβείας, που είναι η βάση της πνευματικής ζωής και εκάλεσε τον λαό να καλλιεργεί την ευσέβεια και να αποφεύγει την εξοικείωση των θείων και την ασέβεια.
Περί το τέλος της θείας Λειτουργίας μετέδωσε με άλλους τέσσερις Ιερείς την Θεία Κοινωνία σε εκατοντάδες πιστούς και κυρίως σε μικρά παιδιά, επαινώντας όλους για την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Ζωής, που αυτό μόνο ζωοποιεί και χαριτώνει τον άνθρωπο.
Προ της απολύσεως παρεκάλεσε όλους τους πιστούς να εύχονται και για τον ίδιο, που την ημέρα της Αγίας Παρασκευής συμπλήρωσε 40 χρόνια Ιερωσύνης, να του δίδει δύναμη και φωτισμό ο Μέγας Αρχιερεύς Χριστός, ώστε τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής του να τον εκτελέσει «εν ειρήνη και μετανοία» προς δόξαν Θεού και σωτηρία του ευλαβούς ποιμνίου της Φθιώτιδος. Το εκκλησίασμα δια βοής ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο και κατά την διανομή του αντιδώρου εξεδήλωσε τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπό του με εγκάρδιες ευχές και εκδηλώσεις τιμής.
Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, και τους επισήμους στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Προ της αναχωρήσεώς του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Καπανδρίτη, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρ. π. Γρηγόριο Ψυχογιό, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, την νεωκόρο, τις κυρίες του Κέντρου Αγάπης και όλους όσοι εβοήθησαν στην κατά πάντα άψογη πραγματοποίηση της πανηγύρεως.