Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το Μεγαλείο της Ορθοδοξίας.


Στο Καθολικό της Ιεράς και Πατριαρχικής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, στο Κολυμβάρι Κισάμου, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την Βάπτιση ενός φοιτητή, με υποτροφία, του 5ου έτους της Ιατρικής, του Tsai Chen Wei,  Ταοϊστή, καταγομένου από την Ταϊβάν.
Το όνομα που δόθηκε στον νεοφώτιστο είναι Λουκάς, από τον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας τον Ιατρό και Θαυματουργό. Ο Λουκάς γνώρισε τον Χριστιανισμό τα τρία τελευταία χρόνια και μετά από διετή κατήχηση έγινε μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.
«Η είσοδος ενός νέου, συνειδητού, μέλους στην Εκκλησία του  Χριστού, καθίσταται πηγή χαράς και ελπίδας. Ο Λουκάς, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στην περιπλάνηση του αναζητούσε την Αλήθεια και ο Χριστός μας που θέλει «πάντας ανθρώπους σωθήναι» οδήγησε τα βήματα του στην Αγία Του Εκκλησία. Χαιρόμεθα ιδιαίτερα που μετά την διετή κατήχηση του αποφάσισε, ελεύθερα και αβίαστα, να ασπασθεί τον Χριστιανισμό και την Αγία μας Ορθοδοξία, να ενταχθεί στο σώμα της Εκκλησίας και να γίνει κοινωνός και μέτοχος της Βασιλείας του Θεού" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Κισάμου, ευχόμενος στον νεοφώτιστο να ομοιάσει στον μεγάλο Άγιο Λουκά τον Ιατρό, του οποίου το όνομα έλαβε.
I.M. ΚΙΣΑΜΟΥ