Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αργολίδα: Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Αργολίδα. Πιο συγκεκριμένα στο Άργος εόρτασε το εκκλησάκι των Αγίων στο Νοσοκομείο του Άργους, όπου τιμούνται οι Άγιοι όλως ιδιαιτέρως. Την παραμονή της εορτής Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 το απόγευμα τελέσθηκε  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.  Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η περιφορά της εικόνας  των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων και της Ιερής εικόνας των Αγίων  εντός του Νοσοκομείου.
Καθ όλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνων των Αγίων.













Και στο Ναύπλιο εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, όπου και εκεί υπάρχει παρεκκλήσιο που είναι αφιερωμένο στους Αγίους και ανήκει στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Τον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε, παρουσία πλήθος κόσμου, τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος  Σουλάνδρος. Πρόκειται για ένα πανέμορφο εκκλησάκι που είναι κτισμένο στο λόφο της Ακροναυπλίας με θέα τον Αργολικό και το κάστρο Παλαμήδι. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων πέριξ της εκκλησίας.