Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πανηγύρισε το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Σκούλιαρης.

Του Εφημερίου Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Ι. Κώστα  
Την παρελθούσα Κυριακή του Αντίπασχα, (του Θωμά), στις 12-5-2013, πανηγύρισε το εξωκλήσι του αγίου Αθανασίου Σκούλιαρης, χτισμένο σε υψόμετρο 1440 μ. από τις αρχές του 1800 και αφιερωμένο στη μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου Ιεράρχου (2 Μαΐου) και μαζί με το εξωκλήσι πανηγύρισε όλο το χωριό. Από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από τη Γερμανία κατέφθασαν οι Σκουλιαριώτες με τις οικογένειές τους στη γιορτή του Αγίου και στο πανηγύρι του χωριού και (οι περισσότεροι) ανέβηκαν οδικώς το δύσβατο χωμάτινο δρόμο από το χωριό μέχρι το ξωκλήσι για να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν έχοντας μαζί τους και τα εγγόνια τους, εισάγοντάς τα έτσι οργανικά στη γνωριμία με τις πηγές και τη συνέχεια μιας ζώσας, ανοιχτής παράδοσης του λαού μας.


Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, Αρχιερατικός Βελβεντού και έψαλε ο Αναστάσιος Τέτος από τη Βέροια. Μετά τη Λειτουργία το εκκλησίασμα χόρεψε κυκλικά γύρω από το εξωκλήσι τραγουδώντας τα πασχαλινά τραγούδια της παράδοσης. Ακολούθως έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Αθανασίου με όσους από το εκκλησίασμα μπορούν να περπατήσουν στην κατηφορική πλαγιά του καταπράσινου βουνού μέχρι την πλατεία του χωριού. Εκεί ο παπάς με το τρικέρι και μαζί με το λαό έψαλαν το Χριστός Ανέστη και διάβασε την ευχή του Ευχελαίου για το λάδι, που μ’ αυτό έχρισε στο μέτωπο όλους.

Τα χορευτικά των Συλλόγων Σκουλιαριωτών Βελβεντού και Βέροιας με παραδοσιακές στολές και με τη μουσική-τραγούδι ζωντανής ορχήστρας χόρεψαν, αξιοζήλευτα, παραδοσιακούς χορούς. Ο χορός, με αυξανόμενο κέφι και χαρά, συνεχίστηκε με την αθρόα συμμετοχή των πανηγυριστών. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή βοηθούμενη και από άλλους εθελοντές μοίρασε σε όλους το νοστιμότατο ‘’κουρμπάνι’’, καλομαγειρεμένο φαγητό από πλιγούρι με βραστή ψιλοκομμένη γίδα.

Στη γιορτή συμμετείχαν από το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Ζιούζιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αναστάσιος Αλεξόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης.

Συγχαρητήρια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, στην ομάδα μαγειρικής του ‘’κουρμπανίου’’, στους δύο Συλλόγους Σκουλιαριωτών Βελβεντού και Βέροιας, στα χορευτικά των παιδιών και των μεγάλων, για την ευγένειά τους, για τη δραστηριότητά τους. Όλοι και όλα έλαμπαν πασχαλινά.