Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η Κίος της Αργολίδος τίμησε την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα.



Ευχαριστούμε πολύ τους  κυρίους  Ευάγγελο Μπουγιώτη και Γεώργιο Ρασσιά.

Την Αγία Ειρήνη την Μεγαλομάρτυρα τίμησε η πόλη της Νέας Κίου στην Αργολίδα, μία κωμόπολη μεταξύ των πόλεων Ναυπλίου και Άργους. Οι κάτοικοι της πόλης αυτής είναι κατά πλειοψηφία πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας και τιμούν όλως ιδιαιτέρως την Αγία Ειρήνη. Κατά την παραμονή της πανηγύρεως, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλινίκου, παρόντων Ιερέων από  το Ναύπλιο και Άργος. Κατά την ιερά  πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης .Το παρών τους  έδωσαν οι αρχές του τόπου, ο  Δήμαρχος  Δ.Καμπόσος, οι βουλευτές Ι.Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ και  Ι.Ανδριανός της ΝΔ, οι πολιτευτές  Αργολίδας Β. Σιδέρης και Γ. Παραβάντης του ΠΑΣΟΚ,  ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους κα.
Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό ακλούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας σε όλη την κωμόπολη προς ευλογία   των κατοίκων και των προσκυνητών. Στο τέλος του εσπερινού ο ιερές του ναού, ο πατέρας Δημοσθένης Γάτσιος, ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε για να τμήσει την Αγία Ειρήνη. Φέτος έκανε την τιμή και έψαλλε στον αρχιερατικό εσπερινό ο Άρχων  πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης .









  ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Από νεαρή ηλικία μυήθηκε στην ψαλτική τέχνη από διαπρεπείς ιεροψάλτες της γενέτειράς του. Πρώτοι του δάσκαλοι υπήρξαν οι πρωτοψάλτες του Ι.Ν Εισοδείων της Θεοτόκου του Πέραν Κωνσταντινουπόλεως, Κων/νος Μουταφόπουλος και Σταύρος Μακρίδης όπου και διετέλεσε ως κανονάρχος από το 1957 μέχρι το 1961. Για την Ελλάδα αναχώρησε το 1964 εξ αιτίας των απελάσεων εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης. Στην Αθήνα τελειοποίησε τις γνώσεις του δίπλα στους Κων/πολίτες Πρωτοψάλτες Κ. Μαφίδη και Δ. Μαγούρη, Δ. Παϊκόπουλο και Θ. Στανίτσα. Το 1973 αποφοίτησε από την Φαρμακευτικήν Σχολήν των Αθηνών. (Σήμερα διατηρεί Φαρμακείο στην Αθήνα).Την περίοδον 1975 έως 1981 έψαλε στον Μητροπολιτικό Ναό Περιστερίου και τα Χριστούγεννα του 1976 έλαβε τιμητικό οφφίκιο της τοπικής Εκκλησίας του Άρχοντος Πρωτοψάλτη Περιστερίου. Φοίτησε και στο Ωδείο Πειραιώς όπου είχε δάσκαλο της Βυζ. Μουσικής τον διακεκριμένο καθηγητή Νικόλαο Τσιγκούλη και έλαβε Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζ. Μουσικής. Έψαλε ακόμη και στον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής Μετς , στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Νεαπόλεως Κορυδαλλού. Σήμερα υπηρετεί με ευλάβεια πολλή και αφοσίωση, ακολουθώντας πιστά τα βήματα των μεγάλων Πρωτοψαλτών της γενέτειράς του, στον Ι. Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού. Έχει εκδώσει επίσης Κασέτες και Ψηφιακούς Δίσκους CD με Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους.
Απονομή Οφφικίου στον Φώτη Γιαννακάκη
Τον Απρίλιο 2012 απονεμήθηκε στο Φώτιο Γιαννακάκη το οφφίκιο του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, η δε χειροθέτηση του με το οφφίκιο πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την 8η Απριλίου 2012 εορτή των Βαϊων, από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαραθώνος κ.κ. Μελίτωνα.