Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.



ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΣΤΕΠΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ
ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ.
Με λαμπρότητα και με μεγάλη την συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας εόρτασε η ενορία των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα την μεγάλη εορτή και πανήγυρι των προστατών Αγίων τους.
Των πλουσίων λατρευτικών εκδηλώσεων προέστη και ομίλησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με πολλούς φιλοξενουμένους Πατέρες καθώς και με τους ιερείς του Ναού, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος καλοσώρισε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που έσπευσαν να συνεορτάσουν τους Αγίους και να πάρουν χάρη από την χάρη τους και δύναμη από την δύναμή τους.

Η χαρά όλων των ενοριτών αλλά και των υπολοίπων μελών του πληρώματος της Εκκλησίας κορυφώθηκε την στιγμή που ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε Αναγνώστη τον εκλεκτό και ιδιαίτερα φιλακόλουθο και δραστήριο νέο της ενορίας, μαθητή Αντώνιο Ντικούλη, ευχηθείς εις αυτόν καλή κι ευλογημένη διακονία!
Τον πανηγυρικό λόγο κατά την ακολουθία του Εορτίου  Μεγάλου Εσπερινού, εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποκορύφωμα της αγάπης του Θεού, που δημιούργησε τον άνθρωπο και τον κατεκόσμησε με όλα τα δωρήματά Του και του απέστειλε δίπλα του αγίους ανθρώπους να τον υπηρετούν, όπως οι δύο εορτάζοντες μεγάλοι Άγιοι και Ισαπόστολοι, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Ευαγγέλου, ο οποίος τόνισε την μεγάλη προσφορά των δύο εορταζομένων Αγίων στην Εκκλησία, την κοινωνία, το Έθνος και το γένος μας.
Και με την παράκληση στους Αγίους υπέρ ενισχύσεως, φωτισμού και επιτυχίας των μαθητών στις παννελήνιες εξετάσεις τους, έκλεισαν οι  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των μεγάλων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Λάρισα.