Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη του Φρουρού και προστάτου της πόλης του Άργους, Αγίου Πέτρου, Επισκόπου Άργους, του Σημειοφόρου και Θαυματουργού. Με την εντυπωσιακή παρουσία χιλιάδων πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον «Μέγα εις την ταπείνωσιν, μέγα εις την αρετήν και την αγιότητα, μέγα εις την γραφίδα και τον λόγον, μέγα ως επίσκοπο της επαρχίας μας και αστέρα ολόκληρης της Ορθοδοξίας» και παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, την παραμονή Δευτέρα 6 Μαίου 2013 τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους , ενώ το φιλόχριστο πλήθος παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την πομπή.
Την  κυριώνυμον ημέρα Τρίτη 7 Μαΐου 2013 τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.  Μετά το πέρας της αρχιερατικής λειτουργίας έγινε το μνημόσυνο των κολλύβων του Αγίου Πέτρου . Οι Ιερείς του καθεδρικού ναού Πατέρας Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του ΙΣΚΕ ) ,καθώς και ο πατέρας Παναγιώτης Κιντής ευχαρίστησαν τον κόσμο για την μαζική του συμμετοχή στην θεία λειτουργία και στον πανηγυρικό εσπερινό .












Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου ΑΡΓΕΙΩΝ Ο ΄΄ΔΑΝΑΟΣ΄΄ προς τιμήν του προστάτη του συλλόγου Αγίου Πέτρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε
- «Χριστός Ανέστη» και Απολυτίκιο Αγίου Πέτρου.
- Προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» κ. Δημ. Παπανικολάου.
- Απονομή τιμητικών διακρίσεων.
- Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας Αλεξάνδρου
- Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί  Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ» και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Α.Ε.Ι.
- Απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους Δημοσίων Γενικών Λυκείων ΄Αργους σχολικού έτους 2011-2012 από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ».
Τον Πανηγυρικό της εορτής  θα εκφωνήσει ο Φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς,

Θα γίνει απαγγελία της «Ωδής εις τον Σύλλογον Δαναόν » από τον συμπολίτη ηθοποιό κ. Νίκο Κλησιάρη, σε ποίηση Δ. Βαρδουνιώτου (Πρώτου Αντιπροέδρου του « Δαναού» -1896, Μελοποίηση Δ. Τσαπραλή (Προέδρου του « Δαναού» -1959)
 Στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου ΄Αργους  κ. Ράνια Κουτρούλη.