Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εορτή Ζωοδόχου Πηγής στη Βίτωλη Φθιώτιδος.

Μέσα σε έντονο παραδοσιακό κλίμα στο χωριό Βίτωλη της Δυτικής Φθιώτιδος εορτάσθηκε η τοπική πανήγυρς της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ενοριακό Ναό του χωριού με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ιερέων των ομόρων χωρίων και πλήθος λαού.
Κατά τη Θεία Λειτουργία έψαλλε Βυζαντινή χορωδία νέων υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Σεραφείμ Κυρίτση.
Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε στο ιστορικό χωριό Βίτωλη και ανέπτυξε το χωρίον «λύσατε τὸν ναὸν τοῦτον, καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις ἐγερῶ αὐτόν», αναφερθείς στην Ανάσταση του Κυρίου και κατ’ επέκταση στην αξία του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο μέσα στην Εκκλησία δια των Μυστηρίων ενώνεται με το Σώμα του Χριστού, αγιάζεται και θεούται.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μέσα σε κλίμα συγκινήσεως προχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον συνταξιούχο εφημέριο της ενορίας π. Ευάγγελο Ζαγόρα τιμώντας την αφοσίωσή του στην Εκκλησία στην επί 35 χρόνια διακονία του και την προσφορά δύο παιδιών του στην Ιερωσύνη.
Εκ μέρους των ενοριτών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βίτωλης και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δήμητριος Σκούρας, σημειώνοντας ότι η παρουσία του Ποιμενάρχου προσέδωσε αίγλη και τιμή στην ενορία, στον Σύλλογο του χωριού και σε όλους τους παρευρεθέντες εορταστάς. Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο για τους καλούς του λόγους και ετόνισε ότι σε τέτοιες εορτές αναβαπτίζεται ο πιστός στα νάματα της Πίστεως και της Πατρίδος, ενισχύεται το φρόνημα του πατριωτισμού και δίδεται η μαρτυρία της εμμονής μας στις παραδόσεις της Πίστεως και της Πατρίδος.
Μετά την Θεία Λειτουργία εν πομπή ο Σεβασμιώτατος ο ιερός Κλήρος και ο Λαός εξήλθαν στο προαύλιο όπου ετέλεσαν τα εγκαίνια του εξωραϊσθέντος προαυλίου χώρου με δαπάνες του Συλλόγου και εν συνεχεία νέοι και νέες μέλη του Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Σε όλους τους πανηγυριστές το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσέφεραν πλούσια εόρτια εδέσματα.     
Κατά την αναχώρησή του ο Σεβασμιώτατος έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων σεβασμού και αγάπης από τους πιστούς, οι οποίοι με πηγαίες εκφράσεις τον ευχαριστούσαν για την συμμετοχή του στην εορτή και του εξέφραζαν εγκάρδιες ευχές.
Στην εορτή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Ευθύμιος Παπαευθυμίου  με πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή», ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Λιασκώνης, τ. Δήμαρχοι Σπερχειάδος και Μακρακώμης, Πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων της Δυτικής Φθιώτιδος και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.