Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αρχιερατικό Συλλείτουργο την Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του Τίμιου Ξύλου, του εγκιβωτισμένου εις την Ιεράν Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκ του Σκευοφυλακίου του Παναγίου Τάφου, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης-Ασσήρου.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακός, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.v

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος σαν σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων έλαβε τον πρώτο της Ιεροσύνης βαθμό κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο γεγονός της παρουσίας, εις την Ιερά μας Μητρόπολη για τις εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των 1700 ετών από την Υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, του Τίμιου Ξύλου, του εγκιβωτισμένου εις την Ιεράν Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εκ του Σκευοφυλακίου του Παναγίου Τάφου.
Εν συνεχεία μνημόνευσε την σημερινή εορτή των πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, μία εορτή που καθιέρωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Α΄ (Παπαγεωργίου) και εμπλούτισε το τοπικό Αγιολόγιο ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄ (Χρυσοφάκης). Καταλήγοντας, παίρνοντας αφορμή από την εορτή της Μυροφόρων Γυναικών, προέτρεψε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας να αναλάβουν ένα υψηλό καθήκον και μία σπουδαία αποστολή που ανήκει και στην φύση τους, να κρατήσουν τα παιδιά μας μέσα στην Εκκλησία και στις αρχές της Οικογενείας, μεταφέροντας μηνύματα Αναστάσεως, Μαρτυρίας Πίστεως και Αγάπης προς την πατρίδα και τον τόπο μας

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως μας, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακό, καθώς και επίσης και στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόφιλο Τσολακίδη, επ΄ ευκαιρία της επετείου των εγκαινίων του Ιερού Ναού, για όλα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή της Ασσήρου συμβάλλοντας τα μέγιστα, ώστε η ενορία της Ασσήρου να αποτελεί σήμερα μία ενορία πρότυπο της Μητροπολιτικής Περιφερείας Λαγκαδά.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης μας, μετέβει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής όπου ετέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην επιμνημόσυνη Δέηση παρέστησαν ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία κ. Βασίλειος Ανατολίτης, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, των φορέων πολιτισμού, της μαθητιώσας νεολαίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και αντιπροσωπείες Ποντιακών Συλλόγων με την παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους..

Στην σύντομη προσλαλιά του προς τους παριστάμενους, τόνισε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο ξεριζωμός από ένα τόπο αρχίζει με τον ξεριζωμό των μεγάλων πνευματικών και ηθικών αξιών, μέσα από τις καρδιές, τις συνειδήσεις, την ιστορική μνήμη, τον πολιτισμό και την Πίστη ενός λαού. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί και ακλόνητοι σ’ αυτό που παραλάβαμε από τους πατέρες μας και εκφράζει η ζώσα ιστορία μας και η αλήθεια του Ευαγγελίου, γιατί αυτό που κράτησε τους προγόνους μας ήταν η Πίστη τους στον Ένα και Αληθινό Αναστάντα Κύριο προτιμώντας να χάσουν τα πάντα χωρίς όμως να προδώσουν την Ορθόδοξο Πίστη και την Πατρίδα μας, κερδίζοντας παράλληλα την αθανασία και την ζωή της Αναστάσεως.

Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης Δεήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσίᾳ των αρχών της πόλης και πλήθους λαού, μετέβησαν στο χώρο του Ηρώου Λαγκαδά, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, ψάλλοντας όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος συνοδεία κληρικών της Μητροπόλεως μας παρέστη στην κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό επ’ ευλόγησε την έναρξη της Β΄ ποδηλατοδρομίας που διοργανώνει ο Δήμος του Λαγκαδά, με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της επαρχίας μας ανεξαρτήτου ηλικίας και ιδιαίτερος των νέων παιδιών μας.