Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Θυρανοίξια του Νέου Ιερού Ναού της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Περιβολακίου, Λαγκαδά.

Με κάθε λαμπρότητα, όπως άλλωστε ορίζει και η εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Νέου περικαλλούς Ιερού Ναού της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην περιοχή του Περιβολακίου-Λαγκαδά.

Τον αγιασμό των θυρανοιξίων ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπορτζόμι και Μπακουριάνι κ.κ. Σεραφείμ (Εκκλησία της Γεωργίας) και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Στοβίου κ.κ. Ναούμ, Αρχιγραμματέα της Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, οι οποίοι και συμμετέχουν στους επίσημους εορτασμούς επί τῇ επετείῳ των 1150 από του εκχριστιανισμού των Σλαβων υπό των Αγίων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.


Κατά την τελετή των Θυρανοιξίων και του μετέπειτα Αρχιερατικού Εσπερινού παρέστησαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης και της ΔΗ.ΜΑΡ. κα Κατερίνα Μάρκου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, ενώ τιμητικό άγημα του Στρατού απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές.

Προ του αγιασμού των Θυρανοιξίων πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των σεπτών λειψάνων των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, η οποία και καθαγιάστηκε προ ολίγων ημερών, ενώπιων της πρωτοτύπου η οποία και φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Ιβήρων-Αγίου Όρους, καθώς και του αντιγράφου της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας.

Εν συνεχείᾳ ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μπορτζόμι και Μπακουριάνι κ.κ. Σεραφείμ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στοβίου κ.κ. Ναούμ. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ψυχλούδης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ισσάκ Τσαπόγλου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλου, πληθώρα ιερέων, εκπρόσωποι των Ιερών Μονών της Μητροπόλεως μας, καθώς και ιερείς από τις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων, όπου έδρασαν με το έργο και την ιεραποστολή τους οι δύο τιμώμενοι Άγιοι.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθη μεταξύ των άλλων εκτενώς στον Βίο και το έργο των Αγίων, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους με τις εργώδεις προσπάθειες τους εργάσθηκαν νυχθημερόν για την αποπεράτωση του νεόδμητου και μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού, ο οποίος θα πανηγυρίζει εκτός από την ημέρα μνήμης των Αγίων και σε όλες τις Θεομητορικές εορτές, ενώ απένειμε στους δύο Επισκόπους, οι οποίοι είναι επικεφαλής αντιπροσωπειών της Εκκλησίας της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, τιμητικό μετάλλιο και ενθύμιο των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν της τόσου σημαντικής επετείου την οποία τιμά όλος ιδιαιτέρως με εκδηλώσεις η Ιερά μας Μητρόπολη.